REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Septyniskart „Formulės-1“ pasaulio čempionas Michaelis Schumacheris susižeidė slidinėdamas kalnuose, skelbia Prancūzijos žiniasklaida. Jo gyvybė kabo ant plauko, lenktynininkas pateko į komą, skelbia CNN.

Septyniskart „Formulės-1“ pasaulio čempionas Michaelis Schumacheris susižeidė slidinėdamas kalnuose, skelbia Prancūzijos žiniasklaida. Jo gyvybė kabo ant plauko, lenktynininkas pateko į komą, skelbia CNN.

REKLAMA

Vokietis krito slidinėdamas netoli Meribel kurorto Prancūzijos Alpėse. Sportininkas, radijo stoties „Europe 1“ teigimu, patyrė sunkią galvos traumą ir buvo malūnsparniu nuskraidintas į ligoninę Grenoblyje.

M.Schumacheris pargriuvo ir susitrenkė galvą į akmenį leisdamasis nuo šlaito nepažymėta trasa prabangiame Meribelio slidinėjimo kurorte, kur jis esą turi privačią valdą, nurodė kalnų policija, suteikusi jam pirmąją pagalbą.

(atnaujinta 11.00)

Sunki trauma ir kritinė M. Schumacherio būklė sujaudino sporto visuomenę. „Nagi Michaeli, pridėk savo tobulam važiavimui greičio, taip kaip visuomet esi daręs. Tau pavyks“, – socialiniame tinkle rašo buvęs „Formulės-1“ pilotas Martinas Brundle‘as. „Mano mintys kartu su Šumiu“, – vos sužinojęs apie nelaimę parašė vokiečių krepšinio vunderkindas Dirkas Nowitzkis. „Greit pasveik. Visa ko tik geriausio, mano drauge“, – linkėjo Vokietijos rinktinės žaidėjas Lukas Podolskis.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzų žiniasklaida tvirtina, kad nelaimės vietoje buvo ir M. Schumacherio sūnus. Vokiečio vadybininkė Sabine Kehm tik patvirtino, kad M. Schumacheris buvo ne vienas. „Visi linki Michaeliui greitai pasveikti, esu tikras, kad šią naktį visa automobilių sporto bendruomenė prastai miegos“, – rašė daugkartinis ralio pasaulio čempionas Sebastienas Loebas. „Nagi, čempione!“, – ragina ir palaiko komoje esančią „Formulės-1“ legend kolegos ir draugai.

REKLAMA

(atnaujinta 10.15 val.)

Pagal leidinio „Bild“ informaciją praėjusią naktį neurochirurgai M. Schumacheriui atliko dvi operacijas, kad sumažintų vidinį spaudimą galvoje. Gydytojai teigia, kad komoje M. Schumacheris atsidūrė dėl išsiliejusio kraujo, kaip spėjama, srityje tarp kaukolės ir smegenų. Dėl kylančio spaudimo smegenų veikla nustoja tinkamai funkcionuoti ir pacientas praranda sąmonę.

Anot Monte Karlo radijo, pas M. Schumacherį atvyko jo žmona Corinna su abiem vaikais. Vėlyvą naktį atskubėjo ir asmeninis „Formulės-1“ legendos gydytojas Johannesas Peilas. Sportininką aplankė ir artimi jo bičiuliai Jeanas Todtas ir Rossas Brownas. Prie ligoninės Grenoblyje plūsta vokiečio gerbėjų minios.

REKLAMA
REKLAMA

Situacija sekmadienio vakarą

Sekmadienį vakare žiniasklaida praneša, kad sportininko būklė kritinė, tačiau medikai išsamesnių komentarų nepateikia. Kol kas Prancūzijoje pateikiami prieštaringi pranešimai apie nerimą keliantį incidentą. Kitos radijo stoties RMC teigimu, sportininkas išliko sąmoningas, o jo patirta trauma jį išgabenusiems gydytojams nekėlė susirūpinimo.

„Nežinau traumos sudėtingumo. Policija šiuo metu tiria incidento priežastis. Kol kas nežinome, ar tai nutiko trasoje, ar už jos ribų“, – Prancūzijos radijo stočiai RMC pažymėjo slidinėjimo kurorto atstovas. „Schumacheris buvo sąmoningas, jo būklė nekėlė didelio susirūpinimo.“ 44 metų M. Schumacheris karjerą „Formulėje-1“ baigė po 2012-ųjų sezono „Mercedes“ komandoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„FORMULĖS 1“ MILŽINAS

 M.Schumacheris, kuris savo paskutinį pasaulio čempiono titulą iškovojo 2004-aisiais, galutinai baigė karjerą per Didžiojo prizo lenktynes Brazilijoje 2012 metais, kuriose jis finišavo septintas. Iš lenktynių sporto jis mėgino pasitraukti jau šešeriais metais anksčiau.

Nuo savo debiuto „Formulėje 1“ 1991 metais šis vokietis laimėjo daugiau titulų ir lenktynių nei kuris nors kitas sportininkas. Jis yra laimėjęs 91 lenktynes ir yra tik vienas iš dviejų žmonių, dalyvavusių 300 Didžiojo prizo lenktynių.

M.Schumacheris gimė 1969 metų sausį Vokietijoje netoli Kelno. Jo tėvas mūrininkas taip pat lenktyniaudavo vietos kartingų trasoje, o motina dirbo viename bufete.

REKLAMA

1987 metais M.Schumacheris jau buvo tapęs Vokietijos ir Europos kartingų lenktynių čempionu, o neilgai trukus pradėjo lenktynininko profesionalo karjerą. 1991-aisais jis įskriejo į „Formulę 1“, per savo debiutines lenktynes Belgijoje atvažiavęs septintas. Po metų jis lenktyniavo „Benetton“ komandoje, kuriai atstovaudamas laimėjo savo pirmąsias Didžiojo prizo lenktynes 1992 metais.

Perėjęs į „Ferrari“ komandą 1996-aisiais, M.Schumacheris užsitraukė nešlovę, mėgindamas išstumti iš trasos kolegos Jacques'o Villeneuve'o (Žako Vileniovo) automobilį per paskutines 1997 metų lenktynes Chereso trasoje ir buvo diskvalifikuotas iš čempionato.

REKLAMA

Vėlesnį dešimtmetį jis skynė vieną po kitos pergales, tačiau pirmąkart pamėgino užbaigti karjerą, būdamas 37 metų.

Vis dėlto trijų vaikų tėvas negalėjo atsispirti lenktynininko aistrai ir 2010 metais pasirašė trejų metų kontraktą su „Mercedes“ komanda.

Tačiau jo reakcija jau buvo sulėtėjusi, o automobilis – mažiau konkurencingas, todėl M.Schumacheris nebeįstengė atkartoti ankstesnės šlovės ir galutinai pasitraukė iš šio sporto 2012 metais. Ant jo šalmo buvo žinia gerbėjams: „Gyvenime svarbiausia aistra. – Ačiū, kad dalijatės manąja.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų