REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metų sandūroje kasmet klausiame verslo bendruomenės, ko ji tikisi kitąmet. Praėjusius metus įvertinę pozityviai, dauguma verslininkų nori šiame kelyje išlikti ir 2014-aisiais, tačiau galvoja, kad euro įvedimas atneš naujų iššūkių.

Metų sandūroje kasmet klausiame verslo bendruomenės, ko ji tikisi kitąmet. Praėjusius metus įvertinę pozityviai, dauguma verslininkų nori šiame kelyje išlikti ir 2014-aisiais, tačiau galvoja, kad euro įvedimas atneš naujų iššūkių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rolandas Valiūnas, advokatų kontoros LAWIN vadovaujantis partneris

Kadangi ekonomika pamažu stabilizuojasi, kitais metais daugės įmonių pirkimo ir pardavimo sandorių, vadinasi, bus daugiau ir finansavimo sandorių. Tikrai daugės komercinių ginčų, nes paprastai, kai dėl ko nors susitari, tai vėliau pradedi ir ginčytis.

REKLAMA

Labai svarbu, kad mes kalbame apie euro įvedimą 2015-aisiais, vadinasi, valstybė bandys sutvarkyti fiskalinę drausmę. Kai kas tai supras tiesiogiai, ir mokesčių inspekcija bandys surinkti daugiau mokesčių – ten, kur reikėtų surinkti, ir ten, kur kartais yra abejotina. Tai padaryti bus stengiamasi siekiant užtikrinti biudžeto stabilumą. Kitąmet gali smarkiai padaugėti ginčų dėl mokesčių mokėjimo. Bent iki to momento, kol bus priimtas sprendimas Lietuvai įsivesti eurą.

REKLAMA
REKLAMA

Kęstutis Šerpytis, „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius

Labai džiaugiuosi 2013 metų „Lietuvos draudimo“ rezultatais pasibaigus 11 mėnesių – jie rodo stabilų ir pelningą augimą. Visi svarbiausi ekonomikos rodikliai rodo, kad ekonomika kyla, tai jaučia ir draudikai. Tačiau rinka yra atsargi, tai lemia tvarų, pamatuotą augimą. Kodėl kalbu tik apie 11 mėnesių? Kol neišmušė paskutinės šių metų valandos, mums, draudikams, džiaugtis rezultatais nevalia – niekada nežinai, kas tavęs laukia rytoj.

„Lietuvos draudimo“ žmonėms, žinoma, ir man, šie metai buvo įsimintini, nes antrą kartą iš eilės esame pripažinti „Geriausiu darbdaviu‘2013“. Tai mūsų žmonių, mūsų suburtos komandos sukurta atmosfera ir kultūra, kuri ne tik leidžia mums būti ambicingiems ir nebijantiems iššūkių, bet ir parodo, kad žmonėms gera siekti tikslų kartu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esu tikras, kad vienas didžiausių iššūkių ateinančiais metais visam verslui bus pasirengti įsivesti eurą ir prisijungti prie euro zonos. Tam reikės nemenkų investicijų ir resursų. Kita vertus, tikiu, kad šis pokytis atneš naudą verslui ilgalaikėje perspektyvoje.

Rūta Skyrienė, asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė

Aš tikiuosi pokyčių. Pozityvių. Tikiuosi, kad verslui bus geriau verslauti ir investuoti. Ir kad investicijos bus vertinamos bei laukiamos Lietuvoje. Verslo bendruomenei kitais metais patarčiau skaidrėti. 2014-aisiais tikimės pozityvių pokyčių verslo aplinkoje. Aišku, laukia didelis įvykis – rinkimai. Tikiuosi, kad neatsiras labai populistinių sprendimų, nes per rinkimus pažadama labai daug, ko paskui pažadai neįgyvendinami.

REKLAMA

Jolanta Latvienė, „Evli Securities“ valdybos pirmininkė

2014-ieji, mūsų nuomone, bus sėkmingi akcijų rinkoms, išsivysčiusioms šalims, augančioms rinkoms ir JAV doleriui. Taip pat tikimės, kad suaktyvės nekilnojamojo turto rinka ir kils jo kainos. Iš saugiausių instrumentų klasės patikimos grąžos su minimalia rizika tikimės iš trumpalaikių įmonių obligacijų. Kartu ateinančiais metais mažiname savo investicijas besivystančiose rinkose bei BRIC, atsisakome investicijų į auksą eri žaliavas. Nesitikime patrauklios grąžos iš pinigų rinkos produktų bei investicinio reitingo vertybinių popierių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų