REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol Naujojoje Zelandijoje bandoma Glenno Martino sukurta pirmoji pasaulyje praktiniam naudojimui danguje skirta reaktyvinė kuprinė, kuria viename iš savo filmų naudojosi garsusis agentas 007, renkamos lėšos po vandeniu veikiančiam jos variantui.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai JAV įsteigta privati bendrovė „S.C.P. Marine Innovation“ pranešė ieškanti investuotojų savo sukurtam hidrokostiumui su dėvimais čiurkšliniais varikliais. „Sharein.com“ kolektyvinio investavimo portale norintys jau gali investuoti į „Underwater Jet Pack“ pavadintą naujovę.

REKLAMA

Šio įrenginio prototipas naudoja dvi prie naro rankų tvirtinamas kompaktiškas turbinas, kurioms energiją tiekia prie diržo tvirtinamas ličio jonų akumuliatorius. Ištiesęs abi rankas į priekį arba sulenkdamas vieną ar kitą, žmogus gali plaukti į priekį arba daryti posūkį. Plaukimo kryptis pasirenkama paprastais rankų judesiais. Pasak išradėjų, plaukimo greitį galima reguliuoti ant rankos tvirtinamu valdikliu.

„S.C.P. Marine Innovation“ renka investuotojų lėšas serijinei „Underwater Jet Pack“ gamybai pradėti. Skelbiama, kad komercinis šio įrenginio modelis kainuos 5 700 JAV dolerių. Kaip veikia jo prototipas, galima pamatyti šiame vaizdo siužete.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų