REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos valdžia nutarė investuoti į golfo sporto populiarinimą šalyje – minint Estijos golfo 20 metų jubiliejų, pristatytas 2014 metais Taline pradedamo statyti unikalaus sporto centro projektas. 25 ha plotą užimsiantis „Tondiraba Golfipark“ kompleksas, kurio statybą inicijavo Estijos golfo asociacija, sostinės savivaldybė ir sporto departamentas, bus pirmasis tokio pobūdžio sporto kompleksas Baltijos šalyse, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tondiraba Golfipark“ bus įrengtas viename iš miegamųjų Talino rajonų. Nors pagrindinė komplekso erdvė yra numatyta 9 duobučių golfo aikštynui, parko apjuostame sporto centre taip pat bus įrengta krepšinio aikštelė, treniruoklių salė, atviras lauko baseinas ir k.t.

REKLAMA

Pasak pasaulinės golfo klubus vienijančios organizacijos „R&A“ vykdomojo direktoriaus Duncano Weiro, šis projektas duos didžiulę naudą miesto gyventojams ir taps reikšmingu veiksniu skatinant vaikų, jaunimo bei senjorų užimtumą, socialinį bendravimą ir sveikatinimąsi. Visuomeninis golfo klubas prisidės prie golfo populiarinimo šalyje ir turėtų pritraukti dar daugiau naujų golfo žaidėjų.

Kaimynų pasveikinti nuvykę Lietuvos golfo federacijos atstovai taip pat itin teigiamai įvertino naująjį projektą, kuris, pasak jų, galėtų tapti sektinu pavyzdžiu ir Lietuvai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors golfas Estijoje žaidžiamas vos keletą metų ilgiau nei Lietuvoje, vien šiuo projektu estai įrodė, kad yra dideliu žingsniu priekyje. Kaimynai mums tampa sektinu pavyzdžiu, kokią didžiulę naudą visuomenei gali duoti augantis dėmesys golfui. Neabejojame, jog šis projektas pavers golfą prieinamesniu visuomenei, ypač vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms, bei paskatins dar daugiau estų atrasti šią sporto šaką, įvertinant jos teikiamus privalumus“, – teigia Lietuvos golfo federacijos valdybos narys Mindaugas Glinskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, naujasis sporto kompleksas, tikėtina, prisidės prie golfo sporto šakos žinomumo didinimo ne tik Estijoje, bet ir visose Baltijos šalyse.

Į gruodžio pradžioje jubiliejinio golfo minėjimo proga surengtą konferenciją Taline susirinko apie 170 golfo sporto šakos atstovų iš įvairių Europos šalių – Lietuvos, Latvijos, Portugalijos, Ispanijos, Prancūzijos, Olandijos, Jungtinės Karalystės ir kitų. Renginyje savo patirtimi ir įžvalgomis dalinosi tarptautinių golfo organizacijų atstovai: „R&A“ vykdomasis direktorius Duncanas Weiras, Europos golfo profesionalų asociacijos atstovas Tony Bennettas, Europos golfo aikštynų savininkų asociacijos direktorius Lodewijkas Klootwijkas, golfo aikštynų architektas Jeffas Howesas, Golfo laukų tvarios aplinkos organizacijos direktorė Kelli Jerome.

Šiuo metu Estijoje veikia 6 golfo klubai, vienijantys apie 2500 narių, kitų metų antroje pusėje bus atidarytas ir 7-as 18 duobučių golfo laukas. Tuo tarpu 5-uose Lietuvos golfo klubuose yra apie 650 žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų