REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Drąsos kelio“ partijos frakcija įregistravo Seimo statuto pataisą, kad Seimo nariui nebūtų mokamas atlyginimas ir parlamentinei veiklai skiriamos išlaidos, jei jis gydosi nuo alkoholizmo ir nedalyvauja Seimo posėdžiuose.

Tokios pataisos įregistruotos Jono Varkalos ir Neringos Venckienės vardu.

Manoma, taip parlamentarė gali erzinti konservatorius, kurių atstovai nesugebėdami kontroliuoti savo priklausomybės nuo alkoholio nuolat „žibėjo" televizijos laidose. Šiuo metu konservatorius Egidijus Vareikis taip pat nesirodo Seimo posėdžiuose. Kalbama, kad parlamentaras yra gydomas nuo alkoholizmo.

„Drąsos kelio“ frakcijos seniūnė N.Venckienė pati nuo balandžio nesirodo Seime, o policija yra paskelbusi jos paiešką.

N.Venckienei dėl nedalyvavimo parlamento posėdžiuose inicijuota apkalta, kreiptasi išvados į Konstitucinį Teismą, ar jos veiksmai neprieštarauja Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo komisijai dėl apkaltos „Drąsos kelio“ partijos ir frakcijos atstovai tvirtino, jog N.Venckienės buvimo vieta jiems nežinoma.

Seimo valdybos sprendimu N.Venckienei yra sustabdytas atlyginimo mokėjimas.

N.Venckienė Seime nebesirodo nuo balandžio, kai parlamentas panaikino jos teisinę neliečiamybę. Policija yra paskelbusi politikės paiešką, teisinės pagalbos prašymai išsiųsti į JAV.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti. Prokurorai pernai spalį jai pareiškė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad N.Venckienė prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų