REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lee Kun – Hee yra laikomas pačiu sėkmingiausiu verslininku Azijoje. Jo vadovaujamos „Samsung Electronics“  vertinama net 288 mlrd. JAV dolerių, rašo cnbc.com. Kompanija iš viso turi net 470 tūkst. darbuotojų.

Lee Kun – Hee yra laikomas pačiu sėkmingiausiu verslininku Azijoje. Jo vadovaujamos „Samsung Electronics“  vertinama net 288 mlrd. JAV dolerių, rašo cnbc.com. Kompanija iš viso turi net 470 tūkst. darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kad judėtume į priekį ir taptume sėkminga kompanija, mes privalome ir galvoti, kad esame geriausi“, – yra sakęs L. Kun – Hee.

REKLAMA

 Verslininkui dabar jau 71 metai. Prieš du dešimtmečius jis perėmė kompanijos valdymą iš savo tėvo. Tuomet jis pažadėjo sau, kaip rašo naujienų portalas, kad atnaujins kompanijos tikslus ir vertybes. Nuo tada jis vadovavosi tokiu šūkiu: „Pakeisk viską, išskyrus savo žmoną ir vaikus“.

 Toks šūkis buvo tikrai efektyvus. „Samsung“ pardavimai smarkiai ūgtelėjo ir sudarė net ketvirtadalį Pietų Korėjos ekonomikos. Pavyzdžiui, praėjusiais metais kompanija iš viso pardavė savo gaminių už 190 mlrd. JAV dolerių. Parduota 215 mln. išmaniųjų telefonų ir tai sudarė 40 proc. visos pasaulio išmaniųjų telefonų rinkos. Šiais metais kompanija tikisi iš viso parduoti net 350 mln. išmaniųjų telefonų.

REKLAMA
REKLAMA

 Marketingo kompanija „Interbrand“ „Samsung“ įvertino kaip 8-tą vertingiausią prekės ženklą pasaulyje.

Tačiau kompanija gali pasigirti ne tik puikiais išmaniųjų telefonų pardavimais. „Samsung“ sėkmingai prekiauja reklaminiais ekranais, įvairiais elektronikos įrenginiais.

 Vis dėlto pastaraisiais metais būtent išmanieji telefonai lėmė spartų kompanijos augimą. Drąsiai galima teigti, kad „Samsung“ tapo išmaniųjų telefonų lyderė. Manoma, kad dėl šios milžinės įtakos smuko tokių išamaniųjų telefonų gamintojų kaip „Motorola“, „Ericsson“, „HTC“, „Nokia“ ir „Blackberry“ pardavimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Kinijoje populiarumą įgauna daug pigesni telefonai negu „Galaxy S4“ ar „iPhone“. Pavyzdžiui, vis labiau populiarėja vietos gamintojos „Xiaomi“ įrenginiai.

 L. Kun – Hee įsitikinęs, jog reikia nebijoti drąsių sprendimų, kad „Samsung“ neprarastų savo pozicijų,. Jo manynu, jau nebeužtenka vien tik siūlyti rinkai naujus gaminius. Pasak L. Kun – Hee, reikia skirti atitinkama dėmesį ir inovatyvių programinių įrangų kūrimui.

 Kaip rašo cnbc.com, vien tik tyrinėjimams, „Samsung Electronics“ šiais metais žada išleisti net 11 mlrd. JAV dolerių. Tokio dydžio investicijos rodo ir pačios kompanijos siekį išlikti rinkos lydere.

REKLAMA

 Šiais metais „Samsung“ pristatė ir išmaniuosius laikrodžius – „Galaxy Gear“. Per pirmuosius mėnesius kompanija jų pardavė net 800 tūkst. vienetų. Ir tai tik įrodo, kad ji nori pati nustatinėti rinkos madas bei taisykles, o ne sekti kitų kompanijų diktuojamomis taisyklėmis.

Dideli kompanijos išradimai gimsta ne ką mažiau įspūdingoje būstinėje. „Samsung Electronics“ būstinė yra įsikūrusi Suwone, t.y. 40 km nuo Pietų Korėjos sostinės Seulo. Ji vienareikšmiškai išsiskiria savo masyvumu – visas jos plotas sudaro tiek pat, kiek 320 futbolo stadionų. Be to, čia darbuojasi 40 tūkst. darbuotojų. Įdomu tai, kad darbuotojai čia dėvi uniformą – juodus kostiumus ir baltus marškinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų