REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su lietuvių kilmės Nobelio ekonomikos premijos laureatu profesoriumi Robertu Shilleriu. Nobelio premijos laureato pavardė Shilleris yra jo senelio iš Lietuvos į JAV atsivežta pavardė Šileris. O jo senelės pavardė buvo Radvilaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkui apdovanojimas suteiktas už reikšmingus pasiekimus ekonomikos srityje.

„Nuoširdžiai sveikinu Jus gavus patį garbingiausią apdovanojimą. Džiaugiuosi, kad Jūsų ir kitų lietuvių mokslininkų darbai yra taip aukštai vertinami pasaulyje ir sulaukia tarptautinio pripažinimo. Gabūs, talentingi ir kūrybingi žmonės, kurie savo žiniomis ir entuziazmu skatina pasaulinę pažangą, yra didžiausias valstybės ir žmonijos turtas", - sakė Prezidentė.

REKLAMA

Šiemet šią garbingą premiją gavo dar vienas lietuviškų šaknų turinti mokslininkas. Michaelis Levittas, kurio tėvai yra kilę iš Plungės, apdovanotas 2013 m. Nobelio chemijos premija. Pasaulyje yra iš viso 10 Nobelio premijos laureatų, turinčių tiesiogines sąsajas su Lietuva.

Prezidentė pabrėžė, jog profesoriaus Roberto Shillerio darbas ir laimėjimai mokslo srityje yra įkvėpimas Lietuvos jaunimui aktyviai mokytis, siekti žinių, savo atkakliu, veržliu darbu ir energija kurti Lietuvos ateitį.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Prezidentės, Lietuva per dvidešimt trejus nepriklausomybės metus jau spėjo išgarsėti inovacijomis, moderniomis technologijomis ir moksline pažanga. Skaitmeninių technologijų ir lazerių srityse Lietuva yra pasaulinė lyderė. Talentingas lietuvių jaunimas garsėjo savo inovatyviomis, pasaulyje plačiai taikomomis kompiuterinėmis ir mobiliųjų telefonų programomis. Gruodžio 19 d. NASA į kosmosą paleis Kauno technologijos ir Vilniaus universitetų jaunųjų mokslininkų sukurtus palydovus „LitSat-1" ir „LituanicaSat-1", kuriuose įrašyti Lietuvos Respublikos Prezidentės sveikinimo žodžiai visiems pasaulio lietuviams.

Nobelio premijos laureatą lydėjo jo šeima, brolis ir Lietuvoje gyvenantys giminaičiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų