REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ambasadoje Švedijoje gruodžio 7 dieną pagerbtas lietuvių kilmės 2013-ųjų metų Nobelio ekonomikos premijos laureatas, JAV Jeilio universiteto profesorius Robertas Šileris (Robert J. Shiller), pranešė Užsienio reikalų ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su profesoriumi į susitikimą su Švedijoje dirbančiais, studijuojančiais ir gyvenančiais lietuviais, švedų verslininkais ir diplomatais atvyko ir R.Šilerio giminės bei kolegos mokslininkai iš JAV, sakoma pranešime.

REKLAMA

Lietuvių kilmės mokslininkas dalyvaus kiekvienų metų gruodžio 10 dieną Stokholme vykstančioje Nobelio premijų įteikimo ceremonijoje.

Lietuvos ambasadorius Stokholme Eitvydas Bajarūnas, vakaro svečiams pristatęs profesorių, pabrėžė, kad vaikystėje jis augo lietuviškoje aplinkoje, o žinia apie tai, kad šių metų Nobelio premiją ekonomikos srityje gavo lietuvių kilmės amerikietis, labai nudžiugino visą Lietuvą.

Užsienio reikalų ministro kvietimu gruodžio 13–16 d. R.Šileris lankysis Lietuvoje, kur dalyvaus ne tik oficialiuose susitikimuose, bet ir viešose paskaitose.

Pranešama, kad Lietuvos ambasadoje vykusiame renginyje profesorių taip pat pasveikino JAV ambasadoriaus Švedijoje pavaduotojas Robertas Gilchristas ir Švedijos lietuvių bendruomenės atstovė Aldona Seghal.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų