• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tik pasakose pabučiavus rupūžę, ši pavirsta į princą, o realybėje šis nemielas šaltakraujis roplys gali pasitarnauti kaip žaliava geidžiamiems aksesuarams gaminti, rašo odditycentral.com. Istorija prasidėjo, kai lenkų dizainerė Monica Jarosz dovanų gavo iš Naujosios Zelandijos parvežtą rupūžės iškamšą.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių jautusi pasišlykštėjimą gautai dovanai, vėliau ji pradėjo rupūže žavėtis, o galiausiai jai gimė idėja naudoti visą nepažeistą gyvį su galva aksesuarams gaminti.

REKLAMA

Pirmiausia dizainerei teko surasti rupūžių tiekėją. Kreipimasis į restoranus, turėjusius savo meniu varlių šlauneles, neką tegelbėjo.

Tik atsitiktinumo dėka M. Jarosz internete perskaitė apie cukranendrinių rupūžių invaziją Pietų jūros salose Australijoje. Šios nuodingos rupūžės kėsinosi išnaikinti ne vieną saloje gyvenančią rūšį, tad buvo susirūpinta skubiu jų skaičiaus mažinimu.

Tai ir buvo dizainerės sėkmė – kiekviena rupūžė buvo perdirbama į unikalius aksesuarus, o po trejų metų atsirado prekės ženklas „Kobja“ , galintis pasiūlyti platų diržų, rankinių, piniginių pasirinkimą.

Jos kūriniai parduodami prabangiose parduotuvėse Azijoje, Europoje, JAV. Už piniginę pirkėjas turėtų nepagailėti 300-350, o už rankinę – ir 1600 dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų