REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl penkiolikos Didžiosios Britanijos jūreivių kilusioje krizėje Iranas "pasiekė savo tikslus", ketvirtadienį pareiškė aukščiausiojo lyderio Ali Khamenei (Alio Chamenėjo) patarėjas užsienio politikos klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Ali Akbaras Velayati (Alis Akbaras Velajatis) taip pat teigė, kad dieną prieš tai, kai prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas) paskelbė paleidžiantis jūreivius, ketvirtadienį grįžusius į tėvynę, Britanija Iranui nusiuntė atsiprašymo laišką.

REKLAMA

"Irano Islamo Respublika parodė, kad ji gins savo teritorijos vientisumą, ir kad ji nieko nebijo", - sakė didelę įtaką turintis buvęs užsienio reikalų ministras A.A.Velayati.

"Ji pasiekė savo tikslus, atleisdama britų jūreiviams", - jo žodžius citavo valstybinė televizija.

A.A.Velayati paneigė, kad Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Tony Blairo (Tonio Blero) pareiškimas, esą ateinančios 48 valandos šioje krizėje bus "kritinės", turi ką nors bendra su netikėtu trečiadienio sprendimu paleisti jūreivius.

"Iranas nustatė sąlygą, kad Britanija pripažintų pažeidusi (Irano vandenis) ir atsiprašytų. Dieną prieš (jūreivių paleidimą) ministras pirmininkas atsiuntė atsiprašymo laišką", - pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų