REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio miesto apylinkės teismas lapkričio 19 dieną baigė nagrinėti baudžiamąją bylą ir 45 metų Panevėžio rajono gyventoją E. T. pripažino kaltu dėl vagysčių ir svetimo turto sugadinimo.

Panevėžio miesto apylinkės teismas lapkričio 19 dieną baigė nagrinėti baudžiamąją bylą ir 45 metų Panevėžio rajono gyventoją E. T. pripažino kaltu dėl vagysčių ir svetimo turto sugadinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svetimas sodybas apvogęs vyras privalės per devynis mėnesius atlyginti nukentėjusiesiems žalą. Jei jis nevykdys teismo skirtų įpareigojimų – neteks laisvės dvejiems metams.

REKLAMA

Teismas nustatė, kad šių metų sausio–vasario mėnesiais E. T. įsilaužė į penkias svetimas sodybas Panevėžio rajone ir pavogė bei sugadino ten esantį turtą. Į sodybas vyras įsibraudavo numušęs durų spyną arba išdaužęs langą. Dažniausiai E.T. grobdavo variklius, įrankius, metalines prietaisų detales, talpas ir kabelius. Kaltinamasis nukarpydavo ar išplėšdavo elektros instaliacijos ir buitinės technikos prietaisų laidus, taip juos sugadindamas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamasis, išdaužęs lango stiklo paketą ir nukirpęs elektros laidus, įsibrovė ir į šeštąją sodybą, bet apvogti jos nepavyko, nes suveikė gyvenamajame name įrengta signalizacija.

Visa iš sodybų pagrobto svetimo turto vertė – 4062 litai, sugadintas turtas įvertintas 3355 litais.

Kaltinamojo atsakomybę lengvinanti aplinkybė – jis prisipažino padaręs nusikalstamas veikas ir nuoširdžiai gailisi. E. T. yra teistas, baustas administracine tvarka, nedirba, registruotas darbo biržoje, seniūnija dėl jo elgesio nusiskundimų nėra gavusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„E. T. yra darbingas, nukentėjusiųjų atsiprašė, pasižadėjo atlyginti jiems padarytą turtinę žalą, todėl teismas konstatuoja, kad yra pakankamas pagrindas manyti, jog bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo ir kaltinamojo atžvilgiu yra taikytinas BK 75 str. numatytas bausmės vykdymo atidėjimas, paskiriant įpareigojimus, galinčius turėti teigiamos įtakos E. T. elgesiui“, – teigiama teismo nuosprendyje.

Teismas E.T. skyrė galutinę bausmę – laisvės atėmimą dvejiems metams. Paskirtos bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams, įpareigojant kaltinamąjį per devynis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo atlyginti nukentėjusiesiems padarytą turtinę žalą. E. T. taip pat privalės nurodytu laikotarpiu neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo. Jei E. T. šių įpareigojimų nevykdys arba padarys kitų teisės pažeidimų, bausmės vykdymo atidėjimas bus panaikintas ir kaltinamasis neteks laisvės.

Nukentėjusiųjų civilinius ieškinius dėl turtinės žalos atlyginimo teismas tenkino.

Nuosprendis dar neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų