REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį įvyko konkursas eiti VšĮ „Versli Lietuva“ generalinio direktoriaus pareigas. Konkursą laimėjo Mantas Nocius, einantis audito ir verslo konsultacijų kompanijos „Deloitte Lietuva“ direktoriaus verslo plėtrai pareigas. 2009–2012 m. M. Nocius vadovavo VšĮ „Investuok Lietuvoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Ūkio ministerija konkursui eiti VšĮ „Versli Lietuva“ generalinio direktoriaus pareigas gavo 8 pretendentų prašymus dalyvauti konkurse. Konkursui jie turėjo pateikti organizacijos veiklos programą, kurią įgyvendintų, jei taptų VšĮ „Versli Lietuva“ vadovu. Konkurse dalyvavo 6 kandidatai.

REKLAMA

Pretendentų į VšĮ „Versli Lietuva“ vadovo konkursą buvo reikalaujama turėti socialinių mokslų studijų srities, ekonomikos, vadybos ir verslo administravimo studijų krypties magistro kvalifikacinį laipsnį, mokėti anglų kalbą B2 lygiu bei kitą užsienio kalbą. Pretendentas turi turėti ne mažesnę kaip 5 metų darbo patirtį, iš jų 3 metų vadovaujamo darbo. Asmuo turi būti susipažinęs su Lietuvos Respublikos Konstitucija, išmanyti Lietuvos, Europos Sąjungos (ES) bei pasaulines ekonomikos raidos tendencijas, suprasti Lietuvos ekonomikos integracijos į ES bei kitas tarptautines rinkas procesus ir problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat išmanyti Lietuvos verslo situaciją bei problematiką, smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių ir eksportuotojų poreikius, eksporto plėtros, Lietuvos įvaizdžio formavimo būdus ir priemones.

VšĮ „Versli Lietuva“ savininko teises ir pareigas įgyvendina Ūkio ministerija. VšĮ „Versli Lietuva“ padeda konkurencingiems verslams kurtis ir plėstis Lietuvoje, teikiant mokymų, konsultacijų ir verslo partnerių paieškos paslaugas.

Ekonomika.lt primena, gegužę iš „Versli Lietuva" vadovo pareigų pasitraukė Paulius Lukauskas. Vėliau laikinai vadove paskirta ligšiolinė įstaigos generalinio direktoriaus pavaduotoja Lina Vaitkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

P. Lukauskas atsistatydino iš „Versli Lietuva" direktoriaus pareigų, gavęs Ūkio ministerijos, kuriai tuomet vadovavo B.Vėsaitė, pasiūlymą eiti žemesnes pareigas arba pasitraukti.

P.Lukauskas tąkart sakė nesulaukęs nė vieno priekaišto iš Ūkio ministerijos dėl savo darbo kokybės. Kiek vėliau tuometinė ūkio ministrė B.Vėsaitė priekaištavo „Verslios Lietuvos" vadovui, esą jis darbo metu užsiėmė asmeniniais reikalais.

Gegužės pabaigoje tuometinė ministrė pati sulaukė kritikos dėl kelionės į Kazachstaną bendrovės „Arvi" užsakytu lėktuvu.

REKLAMA

Spaudžiant Seimo opozicijai ir koalicijos partneriams, taip pat sulaukusi prezidentės kritikos B. Vėsaitė birželį atsistatydino iš ūkio ministrės pareigų.

P. Lukauskas 2009 metų gruodžio pradžioje pradėjo vadovauti tuometinei viešajai įstaigai „Eksportuojančioji Lietuva“ (dabar – „Versli Lietuva"). Iki tol jis buvo „Procter&Gamble Marketing Latvia" atstovybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų