REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lapkričio 16 dieną kovinių sporto šakų gerbėjai Vilniaus „Siemens“ arenoje vėl mėgausis tradicinio turnyro „Bushido FC World HEROS“ staigmenomis. Šįkart organizatoriai kalba apie „išaugusį“ renginį, įdomias kovas ir ateinančius itin pajėgius jaunos kartos kovotojus.

REKLAMA
REKLAMA

„Ateina labai stipri, jauna ir daug žadanti kovotojų karta. Sportininkai su daug didesnėmis ambicijomis ir galimybėmis. Tai – Lietuvos ateitis“, - spaudos konferencijoje trečiadienį Vilniuje kalbėjo Lietuvos Bušido federacijos prezidentas ir renginio organizatorius Donatas Simanaitis.

REKLAMA

Kaip atrodo jaunosios kartos atstovai ringe žiūrovai galės įvertinti vienoje iš atidarymo kovų tarp kauniečio Herkaus Lukošiūno ir vilniečio Jano Nauso. „Pirmą kartą dalyvausiu tokiame turnyre, varžovas labai patyręs, tačiau ruošiausi atsakingai ir tikiuosi laimėti“, - kalbėjo H. Lukošiūnas. Intrigos šiai kovai suteikia ir neoficialiai Vilniaus ir Kauno akistata vadinama dvikova.

Žada laimėti KOK „Grand Prix“ titulą

KOK „Grand Prix“ šešių kovotojų turnyre dalyvausiantis Deividas Danyla pirmoje kovoje susigrums su olandu Massaro Glunderu. „Priešininkas labai stiprus, nenuvertinu. Padarysiu viską, kad tapčiau KOK „Grand Prix“ čempionu“, - teigė lietuvis.

REKLAMA
REKLAMA

KOK „Grand Prix“ turnyre dar kovos du lietuviai – Valdemaras Kulda ir Martynas Danius. Pirmasis mėgins už anksčiau patirtą pralaimėjimą revanšuotis Eyevanui Danenbergui iš Surinamo, o M. Daniaus varžovas keičiasi – Maximas Railenas gavo traumą.

Emigranto ir reto svečio Lietuvoje dvikova

Didelio susidomėjimo turėtų sulaukti JAV gyvenančio lietuvio Emilio Jasikevičiaus ir po daugelio metų vėl Lietuvoje kovosiančio Artemijaus Sitenkovo dvikova. „Mano varžovas stiprus, turi daugiau patirties“, - kalbėjo pirmą kartą Lietuvoje pasirodysiantis E. Jasikevičius. Amerikos lietuvio MMA kovų sąskaitoje kol kas penkios pergalės iš tiek pat galimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai neatskleisiu taktikos, - juokėsi A. Sitenkovas. – Malonu grįžti į Lietuvos areną, kur turėsiu palaikymą. Jo man labai trūko, kai kovojau Europoje, kur visuomet buvo švilpiama prieš mane.“ Paskutinį kartą mūsų šalyje kovotojas į ringą lipą 2004 metais.

D. Simanaičio nuomone, lengvo svorio kategorijoje E. Jasikevičius yra geriausias užsienyje gyvenantis lietuvis, o A. Sitenkovas – neabejotinai geriausias Lietuvoje.

K. Smirnovas grįžta ne vienam vakarui

Šeštadienio vakaras „Siemens“ arenoje bus ypatingas Kęstučiui Smirnovui. Kovotojas po penkerių metų pertraukos grįžta į didįjį sportą. Jo varžovas – prancūzas Mike‘as Jonkeris. K. Smirnovas buvo priverstas daryti pertrauką savo karjeroje, nes po motociklo avarijos jo laukė ilgas reabilitacijos procesas.

REKLAMA

„Dabar jau esu visiškai pasirengęs. Pradėjau ruoštis šiai dvikovai nuo liepos mėnesio, daug turėjau ringo partnerių, treniruočių. Iš tikrųjų jaučiu jaudulį, lyg lipčiau pirmąkart į ringą. Tačiau tikiuosi jo greitai atsikratyti, įveikti varžovą ir padovanoti pergalę“, - komentavo kovotojas.

Jis atskleidė, kad į ringą sugrįžta ne vienai dvikovai: „Turiu minčiu, dar yra vienas tikslas, kurį norėčiau pasiekti. Tam prireiks tikriausiai ketverių metų“, - teigė K. Smirnovas.

I. Barysas – prieš pasaulio čempioną

Kaip visuomet intriguojanti sirgalių numylėtinio Igno Baryso dvikova. Šįkart jis galėjo rinktis iš trijų varžovų ir pasirinko patį pajėgiausią – ISKA pasaulio čempioną Bartoszą Botwiną. „Dirbau sunkiai, daug treniravausi, numečiau 8 kg prieš šią kovą. Kaip visuomet einu tik pirmyn ir nė žingsnio atgal“, - kalbėjo Ignas.

REKLAMA

Vakaro „vinis“ arba titulinė kova bus akistata tarp „milžinų tramdytojo“ Tomo Pakutinsko ir amerikiečio Antoine‘o „Hercules“ Hyeso. „Užsienyje teko dalyvauti titulinėje kovoje, Lietuvoje tai bus pirmas kartas, – teigė T. Pakutinskas. – Nebus lengva, bet stengsiuosi laimėti.“

Daugiau apie „Bushido FC World HEROS“ turnyrą – www.bushido.lt. Renginio pradžia – šeštadienį 18 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų