REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per dešimt mėnesių Lietuvoje kilo daugiau nei 10 tūkst. gaisrų. Palyginti su praėjusiais metais, jų padaugėjo 1 proc. Žuvusiųjų ugnyje padaugėjo beveik 12 proc. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovo Vlado Rakštelio teigimu, dažna gaisrus lydinti aplinkybė yra alkoholis.

REKLAMA
REKLAMA

„Viena iš aplinkybių – žmonės prieš nelaimę vartojo alkoholį. [...] Žmogus, pavartojęs alkoholio, ne tik nesugeba pats sau suteikti pagalbos, bet ir nesugeba padėti kitiems žmonėms. Štai kodėl visos tos nelaimės vyko arba vėlai vakare, arba naktį“, – aiškina V. Rakštelis.

REKLAMA

Pasak jo, šiemet liepsnose ir dūmuose iš viso žuvo 133 gyventojai, pernai per tą patį laikotarpį – 119. Šiais metais kilo 13 gaisrų, kuriuose žuvo po du šalies gyventojus. Keturi gaisrai pasiglemžė po tris gyvybes, vieno gaisro metu žuvo net keturi žmonės.

„Tas skaičius labai panašus, kaip ir ankstesniais metais. Matome, kad mes neišvengiame tokių gaisrų, kuriuose žūna po kelis gyventojus“, – apgailestauja V. Rakštelis.

Skaudžiausių gaisrų, nusinešusių daugiausia gyvybių, priežastis, anot specialisto, yra neatsargus elgesys su ugnimi, o dažna gaisrus lydinti aplinkybė – alkoholis.

V. Rakštelio duomenimis, maždaug 70 proc. lietuvių, žuvusių gaisruose, buvo neblaivūs.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų