REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar prieš trejus metus „Intel“ turėjo imtis ypatingų procedūrų, kad būtų priimti sprendimai dėl egzotiškų procesorių su laisvu daugikliu išleidimo (pavyzdžiui, „Pentium E6500K“).

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien situacija radikaliai pasikeitusi. Negana to, vieno garsaus „Intel“ inžinieriaus „Twitter“ paskyroje pasirodė savotiška sociologinė apklausa. Čia visuomenei teismui pateikta idėja, kad gali pasirodyti 12 branduolių procesorius su laisvu daugikliu, skirtas paprastiems vartotojams. Savo specifikacijomis procesorius būtų identiškas „Xeon“ lustams.

REKLAMA

„Twitter žinutėje nesikuklinama pareikšti, jog naujų procesorių kaina būtų atitinkamai mažesnė, nei serverių segmentui skirtų „Xeon“. Dabar „Intel“ kainininke galima rasti kelis „Xeon“ modelius su 12 branduolių ir 30 MB L3 spartinančiąja atmintimi. Jų kainos siekia 2614 ir 2336 JAV dol. Atsižvelgiant į „Hyper-Threading“ palaikymą, juose yra po 24 virtualius branduolius.

Pirmieji „Intel“ „Extreme Edition“ serijos procesoriai taip pat atėjo iš serverių segmento, todėl kompanijos darbuotojų pateikiamos sąsajos visai logiškos. Be to, galiotų ir sena rinkodaros taisyklė: procesorius su 12 branduolių ir „kosmine“ kaina daug labiau išskirs jo savininką iš „paprastų“ mirtingųjų“. Dabar „Intel“ tiesiog bando išsiaiškinti, ar daug norinčiųjų turėti išskirtinį produktą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų