REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Pasaulyje žinomų ir pirmaujančių tarptautinių bendrovių vadovai, priklausantys Lietuvos Investicijų patarėjų komisijai (IPK), pastebi ir giria Lietuvos progresą, bet kartu ir pabrėžia, kad dar turime kur tobulėti.

 Pasaulyje žinomų ir pirmaujančių tarptautinių bendrovių vadovai, priklausantys Lietuvos Investicijų patarėjų komisijai (IPK), pastebi ir giria Lietuvos progresą, bet kartu ir pabrėžia, kad dar turime kur tobulėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

IPK nariams, visuomeniniais pagrindais patariantiems Lietuvai, kaip pritraukti daugiau užsienio investicijų, teigiamą įspūdį paliko mūsų šalies 10 vietų šuolis Pasaulio banko „Doing Business“ reitinge. Tačiau jų nuomone, turime tobulėti tose srityse, kurių šis reitingas nevertina: darbo santykiuose ir reikiamų specialistų ruošime. Būtent šiems klausimams jie skirs daugiausia dėmesio lapkričio 7 dieną Vilniuje vyksiančiam IPK narių posėdyje.

REKLAMA

„Lietuva šiuo metu eina pirmyn ir kompanijos visame pasaulyje mato jūsų potencialą. Užsienio įmonės čia investuoja ir įdarbina talentingus Lietuvos darbuotojus. Tokį tempą ir turite išlaikyti, tačiau norint tai pasiekti, reikia modernizuoti Darbo kodeksą ir sukurti palankesnes sąlygas įdarbinti naujus žmones. Mažesnė administracinė našta į Lietuvą atvestų dar daugiau užsienio investuotojų, kurie suteiktų galimybes tobulėti jūsų specialistams“, – sako Cynthia J. Pasky, viena iš IPK narių bei JAV IT ir verslo paslaugų bendrovės „Strategic Staffing Solutions“ vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvą atvykstanti C. Pasky itin daug prisidėjo prie Detroito ekonominės gerovės. Verslo ir viešojo sektoriaus lyderių susivienijimas „Downtown Detroit Partnership“, kurio valdybai ji vadovauja, palaiko ir vysto įvairias programas bei iniciatyvas, kurios padeda kurti švarią, energingą, saugią, patrauklią ir ekonomiškai stiprią Detroito centro bendruomenę.

Taip pat IPK nariai atkreipia dėmesį ir į tam tikrų specialybių atstovų trūkumą Lietuvos rinkoje ir būtinybę užtikrinti jų parengimą.

 

„Lietuvių kvalifikacija – viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl užsienio bendrovės taip vertina mūsų šalį. Pastaruoju metu itin sparčiai didėja technologinės pakraipos specialistų ir darbuotojų, puikiai kalbančių užsienio kalbomis, paklausa. Norint ją patenkinti ir paruošti rinkos poreikius atitinkančius aukštos kvalifikacijos profesionalus, būtina inicijuoti esminius – į kokybę ir rezultatus orientuotus – pokyčius Lietuvos švietimo sistemoje. Turime pradėti galvoti apie profesinio ugdymo sistemos pertvarką, pasitelkiant dualinio mokymo principus, kai studentas žinias kaupia tiek įmonėje, tiek mokykloje“, – sako Milda Dargužaitė, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinė direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Lapkričio 7 dieną į Lietuvą atvyksta IPK nariai, einantys aukščiausio lygio vadovų pareigas bendrovėse „Microsoft“, „Strategic Staffing Solutions“, CSC, „Baltic Property Trust Asset Management“, „Bank M2M Europe“, „Nomura“, „Global Beach Group“, „TeliaSonera“, „Fluidigm Corporation“.

IPK buvo suformuota Lietuvos Vyriausybės 2009 metais su tikslu patarti Lietuvos institucijoms, kaip gerinti šalies investicinę aplinką. Komisiją sudaro pirmaujančių užsienio bendrovių aukščiausio lygio vadovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų