• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sudaužytas „Ferrari“ tapo brangiu meno kūriniu

Automobilį prancūzai pardavė už 250 tūkst. dolerių

Taip jau susiklostė, kad klasikinis „Ferrari 308 GT4 Dino“ niekuomet nebuvo ambicingų automobilininkų geidžiamas automobilis. Dabar tokį klasiką Europoje galima nusipirkti už kokius 30 tūkstančių eurų. Ir puikios būklės. Tačiau ką pasakytumėte, jei toks automobilis būtų parduotas už 250 tūkstančių dolerių? Ir dar sudaužytas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesiog sudaužytas automobilis buvo pristatytas kaip modernaus meno kūrinys. Dabar tai moderni minimalistinio impresionizmo skulptūra. Bent jau taip sudaužytą „Ferrari“ pristatė jo pardavėjai. Sudaužytas automobilis buvo eksponuojamas Paryžiuje vykusioje šioulaikinio meno parodoje FAIC. Čia „Dino“ buvo vienas iškeisčiausių parduodamų meno kūrinių. Tačiau savo vardo nenorėjęs viešinti kolekcininkas iš Turkijos už sudaužytą automobilį ėmė ir sumokėjo 250 tūkstančių dolerių.

Keisti tie turtuolių įpročiai. Juk paprastai galvojant tokį meno kūrinį įsigyti galima ir gerokai pigiau – nusiperki normaliai važiuojantį „Dino“ už 30 tūkstančių eurų, paleidi jį nuo kokio skardžio ir turi minimalistinio impresionizmo skulptūra savo svetainėje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų