REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portalas „Likes“ pristato 10 kraupiausių vietų pasaulyje.

Portalas „Likes“ pristato 10 kraupiausių vietų pasaulyje.

REKLAMA

 

 Kabajanas

Kabajane Filipinuose yra daug žmonių išraustų urvų. Kiekviename iš jų galima rasti daugybę kraupių mumijų. Šios mumijos yra vienos geriausiai išsilaikiusių visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Lėlių sala

Legenda pasakoja, kad kartą šioje negyvenamoje Meksikos saloje nuskendo mergaitė. Praėjus kelioms dienoms, kai buvo rastas jos kūnas, prie salos krantų atsirado daugybė lėlių. Niekas nežino, iš kur jos atplaukė. Šiandien jos kabo ant salo medžių.

REKLAMA

Vartai į pragarą

Taip, būtent, ši vieta Turkmėnijoje išties primena vartus į pragarą. Iš tiesų šią skylę sukūrė sovietų mokslininkai. Duobėje jie rado natūralių dujų, padegė, ir ugnis dega iki šiol – jau 40 metų. Nepakankamai baugu? Dar viena anomalija: prie „vartų“ kažkodėl renkasi tūkstančiai vorų.

Helinglio ligoninė

Helinglio ligoninė Rytų Esekse (Anglija) yra tarsi iš siaubo filmo apie psichiatrinę ligoninę nužengusi vieta. Ji atsidarė 1903 metais, ir čia net 90 metų buvo vykdoma pacientų lobotomija ir elektrošoko procedūros. Pastatas apleistas 1994 metais. Čia dabar užsuka tik drąsiausi fotografai, o jų nuotraukos išties kelia siaubą.

REKLAMA
REKLAMA

Akodeseva

Akodesevos fetišo turgus turbūt yra geriausia prekyvietė, jeigu ketinate praktikuoti vudu magiją. Šiame turguje yra daugybė įvairiausių mumifikuotų gyvūnų kūno dalių. Čia rasite ir kaulų bei paslaptingų „stebuklingų gėrimų“. Turistai oficialiai raginami nesiartinti prie šio turgaus.

Matsuo „kasykla-vaiduoklis“

Šią buvusią kasyklą rasite Šiaurės Japonijoje. Kadaise tai buvo didžiausia sieros kasykla visoje Rytų Azijoje. Tačiau aštuntajame dešimtmetyje ji buvo apleista. Nuo to laiko kasykla ir jos miestelis virto vaiduokliu, kuris dar ir yra paskendęs nuolatiniame tankiame rūke. Kartais rūkas būna toks tankus, kad Matsuo neįmanoma rasti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Centralija

Centralija Pensilvanijos valstijoje yra tarsi vieta iš filmo „Tylioji kalva“. Kadaise taip buvo klestintis kasyklos miestelis, kol šachtininkai atsitiktinai padegė kasyklą. Šiandien Centralija yra apleista, o apie lemtingą gaisrą primena per įskilusius kelius kylantys dūmai.

Senosios Prahos žydų kapinės

Bet kurios kapinės nėra pati jaukiausia vieta. Tačiau Senosios Prahos žydų kapinės yra 11 senų skirtingų laikotarpių kapinių, „sukrautų“ vienos ant kitų. Vadinasi, čia tame pačiame plote, kaip ir įprastose kapinėse guli 11 kartų daugiau lavonų. Atitinkamai – 11 kartų kraupiau.

REKLAMA

Paryžiaus katakombos

Paryžius turbūt nėra tas miestas, kurį prisimeni galvodamas apie kraupiausias pasaulio vietas. Tačiau po jaukiomis Paryžiaus gatvėmis slypi ilgiausi požeminiai tuneliai. Ir jie yra užpildyti negyvų žmonių kaulais. Kai Paryžiaus kapinės buvo perpildytos, prancūzai paprasčiausiai nusprendė lavonus perkelti dar giliau po žeme. Po Paryžiumi katakombose gali būti palaidoti 6 milijonai kūnų.

Aokigaharos miškas

Šis kraupus miškas gali būti tiesiogine to žodžio prasme pavadintas „Savižudybių mišku“. Pasivaikščiokite po jį ir neabejotinai pamatysite kelis lavonus. Ši vieta Japonijoje tapo populiariausia pasaulio savižudybių vieta, todėl čia netgi teko kabinti nesižudyti raginančius ženklus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų