REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė spalio 31 d. 10 val. Latvijoje Birinių pilyje susitiks su Latvijos Prezidentu Andriu Bėrziniu ir Estijos Prezidentu Tomu Hendriku Ilvesu.

REKLAMA
REKLAMA

Tadiciškai bendradarbiavimo perspektyvų aptarti susitikę trijų Baltijos šalių vadovai šįkart kalbėsis apie bendrus veiksmus ir priemones energetiniam, ekonominiam, kariniam ir informaciniam šalių saugumui užtikrinti.

REKLAMA

Lietuvą, Latviją ir Estiją vienija alternatyvų rusiškoms dujoms paieška ir bendras siekis kaip galima greičiau integruotis į Europos energetikos tinklus ir sumažinti priklausomybę nuo vienintelio tiekėjo. Prezidentai kalbėsis apie galimybes paspartinti energetiniam regiono saugumui svarbius projektus.

Susitikime bus kalbama apie galimybes sustiprinti informacinės erdvės saugumą ir užkirsti kelią Baltijos šalių interesus pažeidžiantiems ir mūsų regioną menkinantiems informaciniams projektams.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė taip pat pristatys Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai aktualijas, pasirengimą Vilniaus viršūnių susitikimui ir su tuo susijusius iššūkius, aptars bendradarbiavimą ES ginant Baltijos šalių žmonių interesus.

Baltijos šalių vadovai aptars ir pasirengimą „Steadfast JAZZ 2013" pratyboms lapkričio 6 d., kurios bus pirmosios NATO kolektyvinės gynybos pratybos regione.

Finansinio ir ekonominio stabilumo svarbą ir situaciją euro zonoje Baltijos šalių vadovai aptars su Euro grupės pirmininku Nyderlandų finansų ministru Joroenu Dijsselbloemu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų