REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujam startui ruošiasi ilgametis projektasČiuožimas – mano laisvalaikis“. Ant Vilniaus „Akropolio“ ledo vykdomas projektas kasmet įtraukia vis daugiau ikimokyklinio amžiaus vaikų. Šiemet nuo lapkričio mėnesio ant ledo jų suksis jau beveik 100, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Projektas rengiamas jau daugelį metų, o jo rezultatai išties džiugina. Čiuožti ant ledo išmokėme ne vieną darželinukų kartą, ne vieną jų „užkrėtėme“ meile šiai sporto šakai. Kiekvienas projekto dalyvis turėjo galimybę dalyvauti įvairiose šventėse ir varžybose, kurios ugdo vaikų motyvaciją. Šias tradicijas tęsime ir šiemet“, – teigia Lietuvos greitojo čiuožimo asociacijos generalinė sekretorė Virginija Ogulevičienė.

REKLAMA

Projektą vykdo ir įgyvendina Lietuvos greitojo čiuožimo asociacija. Projekte dalyvauja 4–7 metų amžiaus vaikai iš trijų Vilniaus lopšelių-darželių.

„Susidomėjimas projektu ir noras prie jo prisijungti – didžiulis. Vaikai nekantraudami laukia prasidėsiančio treniruočių sezono, nes jiems ledas – tai atrakcija. Projekto laukia ir tėveliai, nes, pasak jų, ant ledo čiuožiantys vaikai serga mažiau, yra labiau užsigrūdinę. Be to, čiuožimo treniruotės jiems labai patogios – mes vaikus paimame, nuvežame į treniruotę, o po jos – parvežame atgal. Tėveliams kainuoja tik vaikučių kelionė iki treniruotės ir atgal“, – sako V. Ogulevičienė ir išduoda, jog yra minčių projekto ribas išplėsti į kitus miestus, kuriuose yra ledo arenas turintys prekybos ir pramogų centrai „Akropolis“. Mažiesiems čiuožėjams per mėnesį yra rengiamos trys treniruotės, vaikai kviečiami dalyvauti varžybose ir varžytis skirtingose rungtyse.

„Mes vaikų neverčiame dirbti profesionaliai. Šie užsiėmimai – tai daugiau čiuožimo pradžiamokslis, o jau tie vaikai, kurie šia sporto šaka ypač susidomi, pajaučia polinkį, eina į atskiras treniruotes. Pavyzdžiui, ir mūsų geriausia greitojo čiuožimo čiuožėja 19-metė Agnė Sereikaitė išaugo ant „Akropolio“ ledo. Šiandiena ši sportininkė ne tik Lietuvos rekordininkė ir čempionė, bet ir galbūt viena iš mūsų delegacijos narių Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse“, – primena Lietuvos greitojo čiuožimo asociacijos generalinė sekretorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų