REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mamos su alumi parvesti išsiųstas penkiametis: mane apgavo

Praėjusią savaitę Kupiškio rajone tamsoje rastas penkiametis, kuris nenorėjo grįžti pas girtaujančias mamą ir močiutę, pirmadienį į globos namus skambinančiai mamai sakė meilius žodžius.

Praėjusią savaitę Kupiškio rajone tamsoje rastas penkiametis, kuris nenorėjo grįžti pas girtaujančias mamą ir močiutę, pirmadienį į globos namus skambinančiai mamai sakė meilius žodžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai „Žinių radijui“ sakė Šventojo Kazimiero vaikų globos namų Kupiškio rajone direktorius Petras Remeikis.

REKLAMA

„Šiandien ryte mama skambino, bet berniukas nenorėjo kalbėti. Po to apie pietus paskambino mama, jis priėjo prie telefono ir drebantis, ašarojantis sako: mama, aš tave myliu ir aš gal norėčiau namo. (...) Vaikas buvo labai susijaudinęs“, - pasakojo P. Remeikis.

Praėjusią savaitę girta močiutė pasiuntė berniuką vėlų rudens vakarą ieškoti iš miesto su alumi negrįžtančios mamos. Kai namo grįžo mama, o berniukas vis neparėjo, ji pati kreipėsi į policiją. Pareigūnai rado berniuką, bet jam nepanorus grįžti pas girtaujančią šeimą, jis buvo pristatytas į Šventojo Kazimiero vaikų globos namus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak P. Remeikio, berniukas pasakojo, kad močiutė, išsiuntusi penkiametį pas mamą, jį apgavo:

„Močiutė išsiuntė mamos ieškoti, ir mama ten nepasitiko, ir jis sako: mane apgavo. Jis sako: mama tai mažai geria, bet močiutė tai labai daug. Jie geria, pykstasi, sako: aš negaliu būti.“

Kitą dieną, kaip pasakojo P. Remeikis, penkiamečiui vis skambino mama, bet jis kalbėti nenorėjęs, o direktorius sako pastebėjęs vis girtėjantį mamos balsą: „Mamos balsas jau praktiškai išduoda, kad ji yra išgėrusi. Ji išgėrusi buvo ne tik tą dieną, kada vaiką pristatė, bet ir kitas dienas“, - komentavo P. Remeikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak P. Remeikio, berniukas augs 25 globotinius turinčiuose globos namuose:

„Dabar nutarimas yra suteikti laikinąją globą, ir mes būsime globėjai“, - sakė direktorius.

Kitą dieną po penkiamečio pristatymo į globos namus, ten pat socialiniai darbuotojai atvežė ir penkiamečio 2,5 metų sesutę. Ji buvo paguldyta į ligoninę dėl bronchito, tačiau pirmadienį jau išleidžiama ir, anot direktoriaus, augs globos namuose.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija su Seimo nare Rimante Šalaševičiūte rengia įstatymo pataisas, kurios draust palikti vaikus be priežiūros bent jau iki 7 metų, o vaikus iki 14 metų draustų palikti be priežiūros naktį. „Aš manau, kad vaikų priežiūra turėtų būti dar griežtesnė, iš esmės tose probleminėse šeimose, kur alkoholis liejasi laisvai. Tokia priežiūra iš socialinių darbuotojų, iš kitų institucijų nepakenktų“, - teigia ji.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų