REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį Trakų rajone, Anupriškėse, „TonyResort“ poilsio ir pramogų parke rinkosi profesionalų mestą iššūkį priėmę sportinio pokerio entuziastai. Tris dienas trukusiame „Didžioji TonyG taurė 2013“ turnyre sportinio pokerio gerbėjai kovėsi dėl pagrindinio prizo – autorinės juvelyro, skulptoriaus Vytauto Karčiausko „TonyG” taurės ir bilieto į „Eureka Poker Tour 2013“ turnyrą Prahoje. Geriausių žaidėjų trejetuke – net dvi moterys, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Sportinio pokerio turnyrai negali pasidžiaugti žaidžiančių moterų gausa, mat įprasta manyti, kad rizikuoti ir agresyviai konkuruoti gali tik vyrai. Net statistika – ne moterų naudai: pajėgiausia pasaulio pokerio žaidėja Kathy Liebert yra vos 50-oje vietoje tarp žaidėjų vyrų, – sako vienas iš sportinio pokerio federacijos įkūrėjų Lietuvoje, Antanas Guoga. – Savaitgalį vykusiame turnyre dalyvavusios moterys paneigė mitą, kad yra silpnoji lytis, ir įrodė galinčios žaisti ne prasčiau, o šiuo atveju – net geriau nei dauguma vyrų“.

REKLAMA

Pirmąją turnyro dieną paaiškėjo devyni finalininkai, kuriais tapo Andrius Labunskas, Svajūnė Vadopolaitė, Vladas Burneikis, Mantas Bagočius, Vygerdas Jonikas, Loreta Augulytė, Andrius Staniulis, Valdas Stonkus ir Edvinas Ragutskas. Sekmadienį iš 9 turnyro finalininkų liko trys: pirmą vietą laimėjo Vygerdas Jonikas, antroji vieta atiteko Svajūnei Vadopolaitei, trečioji – Loretai Augulytei.

„Paplitusi nuomonė, kad moterys sportinį pokerį žaidžia atsargiau, nėra linkusios rizikuoti, blefuoti ir statymus didina tik tada, kai turi tikrai gerą kortų kombinaciją. Prisipažinsiu, dažnai turnyruose šiuo stereotipu manipuliuoju“, – juokiasi antrosios vietos laimėtoja S. Vadopalaitė. Anot jos, verslo analitikės įgūdžiai jai padeda mintyse susisteminti kortų kombinacijas ir tikimybes, tad laimėjimai Lietuvos sportinio pokerio federacijos turnyruose nėra vienkartiniai. Paklausta, kaip reaguoja turnyre nuo pokerio stalo pašalinti vyrai, S. Vadopalaitė džiaugėsi, kad žaidime dalyvauja inteligentiški, išsilavinę, moteris gerbiantys žmonės, todėl piktų komentarų dėl savo žaidimo nėra sulaukusi: „Vyrai turėtų pamiršti neišmanančių, nežinia kodėl prie stalo sėdinčių moterų įvaizdį, ir dalyves vertinti pagal jų žaidimą“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pirmosios vietos laimėtojo V. Joniko, pokeris jam – tik hobis, nors įvairiuose turnyruose sako dalyvaująs jau 7-8 metus. „Esu sutikęs gerai mokančių žaisti moterų, bet kad būtų nugalėjusi mane – neprisimenu, – juokiasi turnyro nugalėtojas. – Nėra moteriško ar vyriško žaidimo: jeigu žmogus moka žaisti, žaidimo skirstyti pagal lytį nevalia“.

Sportinio pokerio turnyro metu „TonyResort“ taip pat vyko Rimanto Kaukėno paramos ir labdaros fondo aukcionas, kurio metu onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams buvo paaukota 10 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų