REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį VU Santariškių klinikų Vaikų ligoninėje įvyko baigiamasis vaikų piešinių parodos „Ant ratų“ renginys, į kurį kartu su tėveliais rinkosi mažieji ligoniukai. Renginio metu buvo pristatyta vaikų piešinių paroda, nuo šiol puošianti ligoninės sienas. Su svečiais bendravo akcijos organizatoriai, policijos atstovai, Vaikų ligoninės paramos fondo direktorė Olga Zimanaitė, viešųjų ryšių atstovė Jolanta Normantienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad ketvirtus metus vykstanti paroda „Ant ratų“ sulaukia vis didesnio visuomenės dėmesio – tai rodo, kad nesame abejingi kitų patiriamiems sunkumas, – sako projekto iniciatorė „Socialiai atsakingo verslo klubo“ vadovė Živilė Burdaitė. – Tikime, kad ši bei kitos panašios iniciatyvos ir verslo atstovus paskatins dar labiau prisidėti prie visuomenės gerovės skatinimo, stiprinti įmonių socialinę atsakomybę ir atkreipti dėmesį į mažiausius mūsų visuomenės atstovus bei jų patiriamus sunkumus.“

REKLAMA

Pagrindinis šių metų projekto tikslas – sveikos ir saugios aplinkos kūrimas. Vilniaus miesto I-ojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistės Dianos Ponidzelskienės teigimu, tokios iniciatyvos prisideda prie saugesnės aplinkos kūrimo: „Jei vaikai nesityčios ir į piktą žodį neatsakys tuo pačiu, aplinka, kurioje jie auga, bus saugesnė.“ Aktyviai projektą palaikančio labdaros ir paramos fondo „Sniečkaus fondas“ įkūrėjo Vlado Sniečkaus nuomone, saugios aplinkos kūrimas visuomenėje prasideda nuo šeimos, todėl paroda „Ant ratų“ akcentuojamas saugumas bei kiekvieno iš mūsų atsakomybė kuriant ir palaikant jį.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu policijos atstovė kartu su inspektoriumi Liūtu dalinosi mintimis, kaip išvengti patyčių, kaip elgtis su jomis susidūrus. Žaisdami vaikai sprendė, koks elgesys yra netinkamas ir kaip jiems elgtis, kad aplinka, kurioje jie auga, būtų kiek įmanoma draugiškesnė ir saugesnė. 40 atrinktų piešinių, kuriuos piešė vaikai visoje Lietuvoje ligoniukams linkėdami pasveikti, akcijos „Ant ratų“ organizatoriai padovanojo Vaikų ligoninės paramos fondui. Visi vaikai apdovanoti parodos „Ant ratų“ organizatorių ir rėmėjų dovanomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dalis mažųjų atvyko po operacijų ar su vežimėliais, nes negalėjo paeiti, tačiau visi svečiai buvo geros nuotaikos. Šventė suteikė daug teigiamų emocijų, kurios ne vienam mažajam pacientui praskaidrino buvimą ligoninėje. Tikime, kad renginio šiluma ir jaukumas padės jiems greičiau sveikti, - sako Vaikų ligoninės paramos fondo direktorė vaikų ligų gydytoja Olga Zimanaitė.

Kūrybingų vaikų ugdymą per socialinius projektus palaiko ir prie projekto prisijungia įvairios organizacijos: VšĮ „Rūpi“, kompanija „IPSEN“ bei kitos. Sultys „Magnum“, vaikiška dantų pasta „Rock“ bei žurnalas vaikams „Tipu tapu“ prie renginių prisidėjo dovanomis mažiesiems dalyviams. Organizatoriai prie projekto kviečia prisijungti ir kitas įmones, kurios padėtų surengti sveikatingumo muges, socialinę atsakomybę skatinančius renginius pasirinktuose Lietuvos miestuose.

Projektas šiais metais aplankė 3 didžiuosius šalies miestus: Vilnių, Kauną ir Klaipėdą. Daugiau informacijos: www.parodantratu.lt  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų