REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vilniaus valdžia turi problemų, planuodama pajamas ir išlaidas, sako finansų ministras.

 Vilniaus valdžia turi problemų, planuodama pajamas ir išlaidas, sako finansų ministras.

REKLAMA

Rimantas Šadžius pripažįsta, kad padėtis sostinėje jau taisosi, tačiau miesto biudžeto planavimu jis siūlo susirūpinti partijoms, kurių atstovai dirba Vilniaus taryboje. „Tvarkietis“ Andrius Mazuronis priekaištavo, kad didindama Vilniui skiriamą gyventojų pajamų mokesčio dalį, valstybė finansuos skolas, „atsiradusias iš utopinių Vilniaus valdžios projektų“.

„Sutinku, kad Vilniaus mieste yra rimtų problemų, planuojant Vilniaus biudžetą. Dabartinė taryba jau yra žengusi nemažai žingsnių į priekį, optimizuodama išlaidas (...) , bet tų žingsnių nepakanka“, – antradienį Seime pristatydamas kitų metų valstybės ir savivaldybių biudžetų projektus, teigė R.Šadžius.

„Paties biudžeto (Vilniaus miesto biudžeto – BNS) planavimu turėtų rūpintis taip pat čia (Seime - BNS) atstovaujamų partijų atstovai Vilniaus miesto savivaldybėje. Todėl kviesčiau valdančios Vilnių koalicijos narius pasirūpinti, kad būtų lėšos išleidžiamos racionaliai“, – pridūrė R.Šadžius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak finansų ministro, valstybė galėtų „užduoti bendrus rėmus, kuriuos turėtų veikti savivaldybės“, planuodamos savo biudžetus.

Siekiant mažinti maždaug 1 mlrd. litų siekiančią Vilniaus miesto skolą, savivaldybei skiriamą gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį kitąmet siūloma didinti 6 procentiniais punktais iki 48 procentų.

Pasak R. Šadžiaus, dėl to Vilniaus miestas kitais metais papildomai gautų 101 mln. litų pajamų dagiau negu šiemet ir tas lėšas galėtų skirti tik skoloms dengti. Tačiau, anot jo, kai Vilniaus skola sumažės, papildomas pajamas iš padidintos GPM dalies bus galima naudoti savo nuožiūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų