REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau pirmose Lietuvos studentų krepšinio lygos merginų grupės varžybose susitiko praeitų metų finalininkės – Vytauto Didžiojo universiteto ir Lietuvos sporto universiteto komandos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosiose rungtynėse pranašesnės buvo Lietuvos sporto universiteto krepšininkės, kurios rezultatu 75:68 privertė pasiduoti Vytauto Didžiojo universiteto merginų komandą.

REKLAMA

Apie pirmąsias rungtynes ir LSU komandos perspektyvas kalbamės su naudingiausia susitikimo žaidėja Vitalija Kaminskyte.

- Vitalija, pirmosios rungtynes su Vytauto didžiojo universiteto komanda Tau buvo ypač sėkmingos, pelnei net 22 taškus. Kaip pati vertini savo pasirodymą?

Pasirodymą vertinu ganėtinai gerai, tačiau visuomet yra kur tobulėti. Buvo keli neapgalvoti metimai, kelios vaikiškos klaidelės. Bet tai tikrai buvo geriausios mano LSKL rungtynės per trejus metus, ir tuo labai džiaugiuosi.

REKLAMA
REKLAMA

- Praeitą sezoną finale pralaimėjote VDU ekipai. Šiais metais jau pirmose rungtynėse įvyko revanšas?

Asmeniškai to labai nesureikšminu ir revanšu nelaikau. Tai tik pirmosios reguliaraus sezono varžybos. Žinoma, visuomet smagu laimėti, ši pergalė tikrai saldi, bet apie jos reikšmę galėsime kalbėti galbūt sezono gale. VDU geriausiomis krepšininkėmis iš LMKL čempionato pasipildo svarbiausioms rungtynėms, truputį piktą dėl to. Bet tai yra dar viena priežastis, kodėl dabar to negalime vadinti revanšu, revanšas turėtų būti finale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar šiais metais komanda sustiprėjo?

Komandos branduolys ir pajėgiausios krepšininkės liko ekipoje. Per vasarą komandą papildė kelios pirmo kurso studentės.

- Kokie tikslai keliami Jūsų komandai LSKL čempionate?

Esame daugiametės finalininkės, šiais metais keliame sau aukščiausius tikslus, ir tai yra tikrai realus uždavinys komandai. Žinoma, viskas priklausys ar visos žaidėjos galės žaisti, ar nebus traumuotos.

- Kokias komandas įvardintum kaip pagrindines konkurentes kovoje dėl LSKL čempionų titulo?

Manau, kad sunkiausia šiais metais bus kovoti su Vytauto Didžiojo universiteto ir Klaipėdos universiteto krepšininkėmis. Šios komandos yra tikrai stipriausios, vasaros metu jų gretas papildė ne viena pajėgi krepšininkė.

REKLAMA

- Ar sunku suderinti studijas ir sportą?

Tikrai nėra lengva. Sezono metu atstovauju ne tik Lietuvos sporto universiteto krepšinio komandai, bet ir „LSU Aistės“ klubui, kuris dalyvauja Lietuvos moterų krepšinio lygoje. Treniruojamės du kartus per dieną, kartais būna sunku po treniruočių prisiversti mokytis, tačiau stengiuosi suderinti visas veiklas. Žinoma, kartais ir dėstytojai padaro mažų nuolaidėlių, nes giname universiteto garbę (juokiasi). Tikrai nėra lengva, bet krepšinis man ir komandos draugėms yra gyvenimas, o kai nori – galima suderinti viską.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų