• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Qualcomm“, šaltinių teigimu, šiuo metu darbuojasi prie kelių procesorių, tarp kurių yra ir modelis APQ8084 – patobulinta „Snapdragon 800“ versija, dar žinoma kodiniu pavadinimu APQ8974.

REKLAMA
REKLAMA

Galima būtų iki begalybės spėlioti, ką „Qualcomm“ inžinieriai bando patobulinti „SoC“ mikroschemoje, jei ne testinio paketo „AnTuTu“ duomenų bazė. Joje ir pasirodė informacija apie APQ8084, o taip pat tam tikros jo charakteristikos.

REKLAMA

Pranešama, kad skaičiavimo branduolių srityje jokių pokyčių nebus lyginant su dabartiniu „Snapdragon 800“. Naujasis APQ8084 turės keturis „Krait 400“ branduolius, kuris galės veikti maksimaliu 2,3 GHz taktiniu dažniu. Antra vertus, bus patobulinta grafikos posistemė – rasime produktyvesnę „Adreno 420“, veiksiančią 500 GHz taktiniu dažniu.

„SoC“ mikroschema palaikys tokias technologijas, kaip „OpenCL 1.2“, „DirectX 11.1“, o taip pat, kas įdomiausia, kodeką H.265. Šiuo atveju, priminsime, 50 proc. padidinamas vaizdo medžiagos suspaudimo efektyvumas lyginant su standartu H.264, taip pat bus palaikomas „Ultra HD“ (4K) formatas.

Šiuo metu savo produktyvumo lygiu naujasis „Qualcomm“ procesorius APQ8084 gali būti lyginamas su dabartiniu „Snapdragon 800“. Antra vertus, iki jo debiuto rinkoje bus atliktos reikiamos optimizacijos, kurios leis jam išsiveržti į priekį. Kada kompanija „Qualcomm“ žada pristatyti savo galingiausią procesorių, kol kas nežinoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų