REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už nuopelnus plėtojant japonų kalbos studijas, santykius tarp Lietuvos ir Japonijos Vilniaus universiteto (VU) Orientalistikos centrui skirtas Japonijos užsienio reikalų ministro padėkos raštas. L. e. p. VU rektoriui prof. Jūrui Baniui jį įteikė Japonijos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė J. E. Kazuko Shiraishi.

REKLAMA
REKLAMA

VU Orientalistikos centro direktorius prof. Audrius Beinorius pabrėžė, kad gautu padėkos raštu akcentuojamas ne tik studijų bei tyrimų lygmuo, bet ir kultūrinių tiltų tarp Lietuvos ir Japonijos formavimas.

REKLAMA

„Tai didelis įvertinimas, kuris sutampa su šiemet dar vis minimu VU Orientalistikos centro 20-mečiu“, – džiaugėsi centro direktorius, išskirdamas ypatingus docentės dr. Dalios Švambarytės nuopelnus už japonologijos studijų programos įkūrimą, priežiūrą. Doc. dr. D. Švambarytė yra pirmoji Baltijos šalyse, parengusi japonų-lietuvių kalbų hieroglifų žodyną.

Prof. A. Beinorius teigė, kad toks Japonijos užsienio reikalų ministerijos pripažinimas taps stimulu dirbti toliau, galvoti apie ateities planus, tolesnį japonologijos studijų plėtojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Japonijos ambasadorės, tai aukščiausio lygio apdovanojimas organizacijai. VU Orientalistikos centras yra pirmoji organizacija mūsų šalyje, gavusi tokį įvertinimą.

Orientalistikos centras, įkurtas 1993 m., yra kamieninis VU padalinys, rengiantis Azijos ir Artimųjų Rytų specialistus, vienijantis Rytų tyrinėtojus. Esminis centro veiklos tikslas – ruošti šalies mokslui, kultūrai ir verslui reikalingus Azijos regionų specialistus, formuoti adekvatų Rytų kultūrų suvokimą Lietuvoje, skatinti Rytų ir Vakarų dialogą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų