• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šveicarijos armija per pratybas rugpjūtį imitavo prancūzų puolimą, sekmadienį paskelbė laikraštis „Matin Dimanche“.

REKLAMA
REKLAMA

Armija įsivaizdavo scenarijų, kai Prancūzija yra apimta finansinės sumaišties ir suskilusi į kelis regioninius darinius, o vienas tų darinių rengia atakas prieš Šveicariją tikriausiai iš jo pavogtiems pinigams atgauti.

REKLAMA

"Šios pratybos griežtai neturi nieko bendra su Prancūzija", - sakė šveicarų šarvuočių brigados kapitonas Danielis Bergeris.

"Jos buvo parengtos 2012 metais, kai fiskaliniai santykiai tarp abiejų šalių buvo ne tokie įtempti", - pridūrė jis. Šveicarija garsėja savo bankų slaptumo įstatymais, kurie, pasak kritikų, sudarė sąlygas daugeliui klientų apsaugoti turtą nuo savo šalių mokesčių inspekcijų tikrinimo.

Tačiau šie kažkada šventi ir neliečiami įstatymai pamažu ardomi, Prancūzijai ir kitoms šalims, tokioms kaip JAV, intensyvinant kovą su vengimu mokėti mokesčius – tvyrant sudėtingai ekonominei atmosferai.

2012 metais šveicarų armija imitavo kitokį scenarijų: susidūrimą su pabėgėlių srautų žlugus eurui ir Europoje kilus socialiniam chaosui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų