REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulius Masalskas, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui gali kilti rimtų problemų įgyvendinant rinkimų pažadus, nes Rusijos ekonomika, priešingai nei jo optimistinės prognozės, akivaizdžiai lėtėja.

REKLAMA
REKLAMA

Prognozavusi artimiausiems trejiems metamas 4,5 proc. bendrojo vidaus produkto augimą Rusijos vyriausybė pakeitė prognozes ir sako, kad ekonomika augs ne daugiau 3 proc. Pagal naujausius duomenis BVP augimas dabar nesiekia nė 2 proc.

REKLAMA

Rusijos pareigūnų nuomone, tai bendra tendencija šalyse, kurios priklauso nuo žaliavų eksporto.

„Mūsų metalų, naftos ir naftos produktų paklausa yra tokia, kokia yra. Su kitomis konkurencingomis prekėmis mes į globalią rinką dar neišėjome. Mes turime gerų projektų, tokių kaip atominių jėgainių statyba. Tai pozityvūs projektai, bet jų per mažai, kad galėtume pasakyti, kad jau išsiveržėme iš tos kilpos – priklausomybės nuo naftos ir dujų. Kol kas dar ne“, – sako Rusijos pirmasis vicepremjeras . Igoris Šuvalovas.

REKLAMA
REKLAMA

Rusų opozicijos veikėjai, kurie atvirai vadina dabartinę Kremliaus valdžią vagimis ir sukčiais, nuolat kritikuoja Kremliaus vadovus už sustabarėjimą ir už tai, kad kitos, ne energijos sektoriaus pramonės rūšys taip ir nesugeba atsigauti nuo sovietinės stagnacijos laikų.

Tai rodo tikrasis Rusijos biudžeto deficitas, kuris skaičiuojamas atėmus už naftą ir dujas gaunamas pajamas – jis yra beveik 10 proc. BVP ir net pagal pačios Rusijos vyriausybės prognozes artimiausiais metais išliks toks pat. Jei Rusijos ūkis dar lėtės, šis deficitas didės ir vyriausybei jį reikės kompensuoti daugiau skolinantis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų