• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūratė Anilionytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Kauniečiai rudens gėrybėmis užvertė sulčių spaudyklas. Sulčių spaudyklų savininkai patenkinti – klientų pastaraisiais metais vis daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Prie vienos iš sulčių spaudyklų netoli Kauno nusidriekusi keliasdešimties automobilių eilė. Bagažinėse ir salonuose pūpso obuolių pilni maišai. Kai kurie sako atsivežę ir morkų, kriaušių ar moliūgų.

REKLAMA

Dvidešimt metų sultis spaudžiantys verslininkai sako, kad dabar pats darbymetis – dirbti tenka iki vėlyvo vakaro. Pasterizuotos sultys pilstomos į penkių litrų maišelius su kraneliu ir dedamos į kartonines dėžutes – tai kainuoja nuo 7 iki 9 litų. Nauja įranga, kainavo apie 170 tūkst. litų. Verslininkai skaičiuoja, kad investicijos grįš per maždaug penkerius metus.

„Mes pernai pradėjome pakuoti į pakelius – jie labai populiarėja. Šiemet sulaukiame daugiau klientų nei pernai. Iki lapkričio 1-osios paprastai mes baigiame darbą. Jei vienas kitas nespėjęs paprašo, tai padarome“, – pasakoja „Spaudyklos Vaišvydavoje“ bendraturtis Gediminas Ilevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Trečius metus sultis spaudžiančių „Obuolių namų“ vadovai sako į naują įrangą ir patalpas investavę daugiau kaip pusę milijono litų. Jie dar planuoja plėstis. Esą rudenį padirbėjus iš peties ir dar pardavinėjant sultis savo parduotuvėje, galima pragyventi iki kito rudens.

„Aš galvoju, kad čia yra klasika, nes mūsų močiutės nuo seno į stiklainius pylė ir kaitino. O kai tokia paslauga atsirado, labai patogu ir jaunimui. Aišku, yra ir sveiko maisto kultas ar mada, nes vis nori natūralaus“, – sako „Obuolių namų“ projektų vadovas Rimvydas Butkus.

Pasak verslinių sodų asociacijos „Vaisiai ir uogos“ vadovo, šįmet obuolių derlius vidutinis, o Rytų Lietuvoje – labai geras. Kol kas džiugina ir obuolių supirkimo kainos – maždaug 44 centai už kilogramą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų