REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokiais žodžiais teisinosi Vilniaus Klinikinės ligoninės Antakalnio filialo medikė, kuri įtariama imanti tūkstantinius kyšius iš pacientų, norinčių gydytis patogiau ir greičiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kardiologijos skyriaus viršininkė Lina Grigonienė pribloškė STT pareigūnus prisipažinimu, kad ji nėra „šventa“, bet daugiau nei šimto litų per dieną neima.

REKLAMA

Per mėnesį prie dviejų tūkstančių litų algos pensinio amžiaus medikė prisidūria apie tris – penkis tūkstančius litų.

Kaltino kolegas

Apklausiama L. Grigonienė tikino pareigūnus apgaulestaujanti dėl savo veiklos, kaltino neva jai panieką jaučiančius kolegas, pavydinčius jos artimų ryšių su 20 metų jaunesniu vyriškiu.

Pareigūnų žiniomis, moteris ima kyšius siekdama aprūpinti savo gerokai jaunesnį draugą bei norėdama prabangiai gyventi - kasdien taksi vykti į darbą, išlaikyti nekilnojamą turtą Molėtų rajone ir Palangoje ir niekur nedirbantį brolį.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo duomenimis, L. Grigonienė priima privačius ligonius savo kabinete ir už mokestį suteikia įvairias paslaugas: ligoninės lėšomis atlieka tyrimus, naudodamasi pažintimis Santariškėse siunčia ten savo klientus, kuriems operacijos atliekamos be eilės (tuo tarpu kiti ligoniai priversti laukti ilgą laiką).

Įsirengė kabinete seifą

Skyriaus viršininkė, anot pareigūnų, savo kabinete buvo įsirengusi seifą, kur slėpė paimtus pinigus.

Pareigūnams pasirodė keista, kad gydytoja ėmė kyšius nesirinkdama ar tai dešimt litų ar šimtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas, matyt, bus nutrauktas nepaisant medikės bendradarbių pasakojimų, jog viršininkė nevengia naudotis pacientų pažintimis. Anot jų, ji iki šiol dar dirba todėl, kad turi stiprų užnugarį valdžios struktūrose.

Ligoninės vadovui moters elgesys – ne motais

STT pateikė rekomendacijas L. Grigonienės vadovui – Klininkinės ligoninės direktoriui Henrikui Ulevičiui - peržiūrėti medikės veiklos rezultatus ir atlikti patikrinimą Kardiologijos skyriuje.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad gydytoja neretai nustato neteisingą diagnozę.

Vieno garsaus politiko žmoną medikė tikino, kad ji esanti sveika, o po kelių dienų jai teko gultis ant operacinio stalo.

REKLAMA

Gydymo Antakalnio filiale metu politiko žmona išgirdo apie save gandą iš L. Grigonienės lūpų neva ji vagianti personalo daiktus.

Artimiausiu metu ketinama pradėti patikrinimą ne tik Antakalnio filiale, bet ir Klinikinėje ligoninėje, kur, tyrimo duomenimis, tarnyba piktnaudžiauja ne tik H. Ulevičius, bet ir vyriausioji finansininkė, su kuria vadovą sieja artimi ryšiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų