REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pakvipo medaliais: italus įveikusi Lietuvos rinktinė prasibrovė į pusfinalį

L. Kleizos komentaras (specialiai Balsas.lt iš Slovėnijos)

Lietuvos krepšinio rinktinė – tarp keturių pajėgiausių Europos komandų, tęsiančių kovą dėl „Eurobasket 2013“ medalių. Senojo žemyno pirmenybių ketvirtfinalyje Jono Kazlausko auklėtiniai ketvirtadienį po itin atkaklios kovos 81:77 (22:15, 18:24, 17:19, 24:19) nugalėjo italus ir, patekę į pusfinalį, užsitikrino vietą kitų metų pasaulio čempionate Ispanijoje.

Lietuvos nacionalinė ekipa penktadienį 18.45 val. Europos čempionato pusfinalyje susigrums su Kroatijos rinktine. Kitoje pusfinalio dvikovoje dėl vietos finale žais praėjusio Europos čempionato finalininkės Prancūzija ir Ispanija (22.00 val.).

Karštas Lino Kleizos komentaras: „Buvo geros rungtynės, bet ne tiek geros, nes jiems leidome sugrįžti į tas rungtynes. Turime truputį geriau žaisti. Ketvirtajame kėlinyje pradėjome protingiau rungtyniauti, nes jų ten žaidimas buvo pastatytas iš avantiūrų. Pradėjome visai galingai, po to sunkokai kažkaip sekėsi ir jie vėl įgavo pasitikėjimą savimi.“

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių eiga

Darjušo Lavrinovičiaus penki iš eilės taškai davė gerą pradžią Lietuvos rinktinei. Sėkmingai gindamiesi lietuviai po 5 iš eilės Jono Mačiulio taškų išsiveržė į priekį 16:8. Kėlinio pabaigoje Jono Kazlausko auklėtiniai atrado nemažai skylių varžovų gynyboje po krepšiu. Tai išnaudoję po 10 minučių jie pirmavo 22:15.

REKLAMA

Mėlynieji taip pat nesnaudė – taikliais tritaškiais ir aštriais prasiveržimais krepšio link sugebėjo sumažinti skirtumą iki 3 taškų – 27:24. Martynas Pocius į tai atsakė taikliais metimais iš po krepšio ir nuo tritaškio linijos bei itin pasiaukojamai sužaidė gynyboje – 34:26. Įsižaidęs M. Belinelli ir kompanija ėmė daryti daugiau nemalonumų lietuvių gynybai. Įpusėjus dvikovai komandas skyrė vos taškas – 40:39.

Luigi Datome po didžiosios pertraukos persvėrė rezultatą italų naudai – 40:41, tačiau džiaugėsi neilgai – D. Lavrinovičiaus, M. Pociaus ir J. Mačiulio pastangomis Lietuvos rinktinė vėl susigrąžino pranašumą – 50:44. S. Pianigiani auklėtiniai po truputį įtraukė varžovus į chaotišką greitą krepšinį, perėmė iniciatyvą ir persvėrė rezultatą savo naudai – 53:56. Likus žaisti 10 minučių skirtumas minimalus – 57:58.

REKLAMA
REKLAMA

Nervingoje kovoje iniciatyvos ėmėsi M. Kalnietis ir D. Lavrinovičius. Gynybą sustiprinę lietuviai žingsnis po žingsnio išlygino ir persvėrė rezultatą savo naudai – 63:58. Abi komandos apsikeitė nerezultatyviomis atakomis ir klaidomis, o po itin sėkmingų D. Motiejūno ir R. Seibučio atakų – 14 taškų pranašumas 72:58. 

P.Aradori ir M. Belinelli iš eilės taiklūs dvitaškiai italus pabudino – 79:72. Paskutinėmis minutėmis varžovai dar bandė gelbėtis prasižengdami, tačiau prie baudų metimo linijos ranka nesudrebėjo nei R. Seibučiui, nei M. Kalniečiui – 81:74. Likus 6 sekundėms iki finalinės rungtynių sirenos M. Bellinelli pataikė neįtikėtiną tritaškį metimą – 81:77, tačiau tai neišgelbėjo Italijos rinktinės nuo pralaimėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Statistika

Lietuva: R. Seibutis  ir M. Kalnietis pelnė po 17, J.Mačiulis – 13, M. Pocius – 11, D. Lavrinovičius – 9, D. Motiejūnas – 7, L. Kleiza – 5, J. Valančiūnas – 2. Italija: M. Belinelli  – 22, A. Gentile –15, A. Cinciarini – 11, L. Datome – 10.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų