• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Europos Komisija trečiadienį perspėjo Rusiją, kad Lietuvos vežėjams taikomos sugriežtintos patikros procedūros gali prieštarauti Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) reikalavimams.

Už muitus ir prekybą atsakingi eurokomisarai Algirdas Šemeta ir Karelas de Guchtas laiške Rusijos ekonomikos ministrui ir muitinės vadovui paragino Maskvą nedelsiant atsisakyti prieš Lietuvos vežėjus nukreiptų priemonių.

„Tokios plataus masto prekybai kliudančios priemonės, kurios nėra tvirtai susijusios su objektyviais rizikos veiksniais, yra netinkamos ir diskriminacinės, kyla klausimas dėl jų atitikimo PPO reikalavimams“, – teigiama laiške, kurio kopiją gavo BNS.

Komisarai pabrėžia, kad nuo praeitos savaitės Rusijos taikomos procedūros, kai visi iš Lietuvos vežami kroviniai yra iškraunami ir patikrinami, labai daug kainuoja prekybininkams ir vežėjų kompanijoms.

REKLAMA
REKLAMA

A.Šemeta ir K. de Guchtas mini neoficialią informaciją, kad „sustiprinta kontrolė yra susijusi su muitinės teisės aktų pažeidimais“, bet pabrėžia, kad tai nepateisintų „kolektyvių baudžiamųjų veiksmų, remiantis vieta, kur pakraunamos prekės, ar vežėjo pilietybe“.

REKLAMA

„Tvirtai raginame jus nedelsiant atsisakyti šių priemonių“, – rašo eurokomisarai.

Laiškas adresuotas Rusijos ekonomikos ministrui Aleksejui Uliukajevui ir muitinės tarnybos viršininkui Andrejui Belianinovui.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų