REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažiausiai 27 kalnakasiai žuvo per griūtį vienoje akmens anglių kasykloje Afganistano šiaurėje, pareigūnai pranešė sekmadienį, o gelbėtojai tebesistengia ištraukti apie 12 po žeme įstrigusių darbininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Gelbėtojų komandos skubiai išvyko į nelaimės vietą šeštadienį įgriuvus kasyklai vienoje atokioje vietovėje Samangano provincijoje. Iš užgriuvusios šachtos buvo traukiami žuvusiųjų kūnai.

REKLAMA

„27 kalnakasiai žuvo dirbdami požeminėje Abchorako akmens anglių kasykloje Ruji Du Abo rajone“, – naujienų agentūrai AFP sakė Samangano gubernatoriaus atstovas Mohammadas Sediqas Azizi (Mohamadas Sedikas Azizis).

„Jie dirbo anglių kasykloje, kai ant jų užgriuvo dalis šachtos. Vykstame į nelaimės vietą atlikti tolesnių tyrimų“, – nurodė M.S.Azizi, pridūręs, jog dar 20 kalnakasių buvo sužeisti.

Samangano saugumo vadovo pavaduotojas Mosadiqullah Muzafari (Mosadikula Muzafaris) sakė, kad buvo sunkiai sužeisti keturi gelbėtojai, o apie 12 kalnakasių tebėra įstrigę po žeme.

REKLAMA
REKLAMA

2006 metais JAV atliko naudingųjų iškasenų žvalgybą iš oro Afganistane, remdamasi duomenimis, surinktais per Sovietų Sąjungos praeito amžiaus 9-ame dešimtmetyje vykdytą okupaciją. Buvo nustatyta, kad šios šalies mineralinių žaliavų išteklių vertė yra apie 1 trln. JAV dolerių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų