REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Snow Arena“ darbuotojai reikalauja atlyginimų

Druskininkuose esančio „Snow Arena“ pramogų komplekso darbuotojai skundžiasi laiku nemokamais atlyginimais. Rugpjūtį įkurtos arenos darbuotojų profsąjungos vadovas Aurelijus Gečiauskas penktadienį BNS teigė, kad darbuotojams liepos gale buvo išmokėti gegužės atlyginimai.

Druskininkuose esančio „Snow Arena“ pramogų komplekso darbuotojai skundžiasi laiku nemokamais atlyginimais. Rugpjūtį įkurtos arenos darbuotojų profsąjungos vadovas Aurelijus Gečiauskas penktadienį BNS teigė, kad darbuotojams liepos gale buvo išmokėti gegužės atlyginimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu "Snow Arena" vadovas tokius teiginius vadina šmeižtu ir sako ketinąs gintis teismuose.

"Aš dabar nedirbu, esu atleistas. Kai klausiau kolegų, dabar dar yra nesumokėta už liepą likutis likęs. Dar yra žmonės, išėję iš darbo, su kuriais dar neatsiskaityta už liepą ir rugpjūtį", - teigė A.Gečiauskas.

REKLAMA

"Pagal darbo sutartį, mums (atlyginimą - red.) išmoka kito mėnesio 25 dieną. Tai jeigu atidirbu visą rugsėjį, gaunu už rugsėjį tik spalio 25 dieną. Tai va nuo spalio 25, kai atėjau dirbti, vėlavo dar tris savaites. Tad atlyginimas yra lapkritį, kada turėtų jau būti mokėjimas už kitą mėnesį. Tai čia minimaliai, kai pradėjau dirbti. Paskui būdavo, kad kol nesukūriau profsąjungos, būdavo ir trys mėnesiai. Liepos gale - rugpjūčio pradžioje mes gavome atlyginimus už gegužę. Bet po to, kai jau sukūrėme profsąjungą, ėmė jau lygintis", - kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Areną valdančios bendrovės "Stamita" generalinis direktorius Andrius Stasiukynas pripažino, kad atlyginimai vasarą vėlavo, tačiau ne daugiau nei mėnesį.

"Taip, pas mus vasarą yra labai sunku, nes vasarą būna mažiausias klientų srautas, o elektros kaštai yra patys didžiausi. Už elektrą negalime nesumokėti, nes atjungus tokio objekto šaldytuvus, ištirps ledas, ištirps sniegas. Bet kodėl jie nepasako, kad jų vidurkiai (atlyginimo - BNS) Druskininkuose patys didžiausi, kad jų visi atlyginimai yra oficialūs? Vasarą vėlavimas buvo - iki mėnesio ten. Bet dėl to ir atlyginimai yra didesni", - BNS tvirtino A.Stasiukynas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie atlyginimo vidurkio dydį, A.Stasiukynas teigė negalįs jo nurodyti, nes neturįs su savimi skaičių.

Darbuotojų priekaištus dėl blogų darbo sąlygų arenoje jis vadina šmeižtu.

"Taip teigia tas žmogus, kuris yra atleistas už drausmines nuobaudas ir nepasako, kad tai jau jo antras prasižengimas ir kad jis grubiai paveda kolektyvo narius ir nenori dirbti. (...) Mano kantrybė irgi baigiasi - atidaviau advokatams šiuos žmones (kalbančius apie blogas darbo sąlygas - BNS) už šmeižtą ir bus jiems pamoka", - kalbėjo A.Stasiukynas.

REKLAMA

Nors A.Geičiausko teigimu, atlyginimai vėluoja daugumai darbuotojų. Profsąjungai priklauso apie 20 darbuotojų. Jis pats iš darbo buvo atleistas už tai, kad ne darbo metu arenos valgykloje pavalgė su 50 procentų nuolaida.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas taip pat sulaukė profsąjungos "Solidarumas" atstovų prašymų atkreipti dėmesį į bendrovės veiklą. Tai jis pavedė padaryti administracijos direktorei ir, jo žiniomis, atlyginimai arenoje šiuo metu nevėluoja.

"Snow arena" turi komisiją iš savivaldybės, komisijai vadovauja administracijos direktorė, komisija buvo nuvykusi prieš kažkiek tai laiko - aš turiu informaciją, kad atlyginimai jau nevėluoja", - BNS teigė R.Malinauskas.

REKLAMA

Valstybinės darbo inspekcijos Darbo ginčų komisijai yra pateiktas penkių bendrovės "Stamita" darbuotojų skundas dėl du mėnesius neišmokėtų atlyginimų. Tačiau ar tai būtent arenos darbuotojai - nenurodoma: "Stamita" taip pat verčiasi montavimo ir stiklinimo darbais.

Druskininkų savivaldybė su "Stamita" yra pasirašiusi arenos koncesijos sutartį. Į 2011 metais atidarytą areną investuota 40 mln. Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, o "Stamita" įsipareigojo į objektą investuoti dar 50 mln. litų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų