REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 2–7 d. Londone vyko viena didžiausių tarptautinių konferencijų ,,Campus party“, sutraukusi net 10 tūkst. studentų iš viso pasaulio. Gausiame dalyvių būryje Lietuvą atstovavo 50-imties Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų delegacija.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet vis kitoje šalyje vykstanti ,,Campus party“ konferencija šiais metais stebino net visko mačiusius. O2 arenoje įrengtose scenose pranešimus skaitė garsiausi savo sričių profesionalai, tokie kaip Mozilla Foundation pirmininkė Mitchell Baker ar ,,Interneto tėvu“ vadinamas Vint Cerf. Šalia konferencijų salės įrengtoje poilsio ir pramogų zonoje konferencijos dalyviai galėjo susipažinti su naujausiomis technologijomis, pamatyti, kaip veikia 3D spausdintuvas, išbandyti trimačio vaizdo akinius, susipažinti su naujausiais kompiuteriais ir pabendrauti su pasaulinių įmonių vadovais, garsiais menininkais ir profesionalais. Savo patirtimi besišnekučiuodami akis į akį su studentais dalinosi Linux International prezidentas Jon A. Hall Maddog, IPv6 FORUM įkūrėjas ir prezidentas Latif Ladid, pripažintas garsenybių fotografas Stuart Weston.

REKLAMA

KTU studentų delegacija konferencijoje pasirodė puikiai, dalyvavo įvairiose dirbtuvėse ir diskusijose, sėmėsi patirties iš geriausiųjų. Prestižiniais pasauliniais apdovanojimais garsėjantis informatikos magistrantas Justas Šalkevičius viename iš vykusių konkursų laimėjo antrąją vietą ir gavo net 3 000 eurų prizą. Justo sukurta aplikacija, kuri paprasta kamera fiksuoja ir analizuoja žmonių srautus, sužavėjo ne tik konkurso organizatorius, tačiau ir kitus dalyvius – po konkurso nuo Justo nesitraukė kolegos iš kitų šalių, kurie stengėsi kuo daugiau išsiaiškinti apie naująjį Justo kūrinį.

REKLAMA
REKLAMA

„Naudodamas FI–WARE karkasą sukūriau aplikaciją, skirtą žmonių srautams stebėti ir analizuoti. Prie aplikacijos galima prisijungti net paprasta internetine kamera ir analizuoti žmonių srautus dideliuose renginiuose, aptikti vietas kuriose susidaro eilės, – dėstė vaikinas. – Sistemą taip pat galima naudoti vartotojų elgsenai parduotuvėse ar prie vitrinų stebėti, t. y. suskaičiuoti, kiek žmonių stabteli prie tam tikrų prekių ir įvertinti susidomėjimą kiekybiškai“.  

Justo sukurta sistema, naudojant FI–WARE technologijas, veikia interneto naršyklėje be papildomos programinės įrangos. Pirmąją vietą minėtame konkurse užėmė ispanų keturių žmonių komanda, sukūrusi reklamas, kurios keičiasi tuomet, kai keičiasi oro temperatūra. 10 tūkst. dalyvių iš viso pasaulio, daugiau nei 500 valandų konferencijų, dirbtuvių ir konkursų, 20 skirtingų temų - ,,London Campus Party” paliko neišdildomą įspūdį visiems dalyvavusiems. Su didžiuliu žinių bagažu ir begale tarptautinių pažinčių grįžę Kauno technologijos universiteto studentai teigė, jog jau dabar laukia kitų metų dar didesnės ir įvairesnės ,,Campus Party” konferencijos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų