• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsisveikinti su kino meistru, Nacionalinės premijos laureatu, aktyviu Sąjūdžio dalyviu režisieriumi Arūnu Žebriūnu Šv. Jonų bažnyčioje Vilniuje rinkosi artimieji, giminės, draugai, jo kūrybos mylėtojai bei valdžios atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Arūną Žebriūną visada prisiminsiu kaip vieną iškiliausių kino režisierių, poetinio kinematografo meistrą, labai ištikimą savo kinematografinei poetinei vizijai. Jis niekada nedarė jokių kompromisų“, – sakė Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, rašytojas Romas Gudaitis.

REKLAMA

„Jis paliko [mums] kiną, jis paliko pasaulį. Tai yra jo sukurtas pasaulis. Paimkime „Riešutų duoną“ – tai yra visiškai originalus pasaulis. Ta jo ironija, jo gebėjimas iš kažkokių visiškai mažyčių detalių padaryti ironiškus dalykus, jo matymas, mąstymas, įsivaizdavimai – tai yra mūsų turtas“, – teigia dirigentas Donatas Katkus.

A. Žebriūnas mirė pirmadienį. Su režisieriumi Šv. Jonų bažnyčioje dar bus galima atsisveikinti ir penktadienį. Velionis bus laidojamas šeštadienį Antakalnio kapinėse.

REKLAMA
REKLAMA

Režisierius garsėjo kaip gebantis apeiti sovietmečio cenzūrą ir nagrinėti žmogui artimas temas. A. Žebriūnas žinomas kaip filmų „Gražuolė“, „Paskutinė atostogų diena“, miuziklo „Velnio nuotaka“ kūrėjas. Jis yra sukūręs daugybę filmų vaikams ir apie juos.

Menininkas kūrė šviesų ir poetišką kiną, kuris spindėjo gyvenimo jausmu, jame buvo gausu filosofinių apmąstymų apie gėrį, blogį. Režisieriui buvo svarbu perteikti bendražmogiškus humanistinius idealus. Jo filmai pelnė daugybę svarbių apdovanojimų Europos ir Sovietų Sąjungos kino festivaliuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų