REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas) trečiadienį pareiškė, jog Irano pajėgų sulaikyti 15 britų karo jūreivių ir jūrų pėstininkų bus paleisti tuoj po spaudos konferencijos ir galės važiuoti tiesiai į oro uostą.

REKLAMA
REKLAMA

"Po spaudos konferencijos jie gali važiuoti į oro uostą ir grįžti namo, - sakė M.Ahmadinejadas per vis dar tebesitęsiančią spaudos konferencija. - Jie grįš namo šiandien".

REKLAMA

"Nors ir laikantis mūsų teisių, šiems 15-kai jūreivių dovanojama, ir mes aukojame jų laisvę britų žmonėms", - sakė M.Ahmadinejadas.

"Nors Iranas, sekdamas Pranašu, turi teisę persekioti, tiems 15 žmonių atleidžiama ir jų laisvė dovanojama britų žmonėms", - pridūrė jis.

Netiesiogiai užsimindamas apie britų jūreivių "prisipažinimus", rodytus per televiziją, sakė: "Aš prašau pono (Britanijos ministro pirmininko Tony) Blairo (Blero) neteisti savo kariškių už tiesą, kurią jie pasakė.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš prašau pono Blairo, užuot stiprinus tarptautinę įtampą ir modernizavus britų branduolinius ginklus bei okupavus kitas šalis, grįžti prie teisingumo ir moralės", - sakė M.Ahmadinejadas.

Jis dar pakritikavo T.Blairą dėl to, kad vienintelė tarp sulaikytųjų moteris - Faye Turney (Feij Terni), tarnauja ginkluotosiose pajėgose.

"Tarp areštuotų britų buvo moteris, kuri yra vaiko motina. Kodėl jie skiria tokias misijas moteriai, kuri yra vaiko motina, patruliuoti jūroje?" - stebėjosi M.Ahmadinejadas.

Irano pajėgų sulaikyti 15 britų jūreivių "šaukė iš džiaugsmo", kai žinia apie jų paleidimą buvo paskelbta per M.Ahmadinejado spaudos konferenciją, kurią jie stebėjo tiesiogiai, pranešė Irano valstybinė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų