REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Laisvosios bangos“ laidoje „Ryto tema” rugsėjo 11 d. Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys, Seimo pirmininko pavaduotojas, kalbėjo apie jam išreikštą nepasitikėjimą, trintį su Seimo pirmininku Vydu Gedvilu, partijos kandidatus kituose prezidento rinkimuose. 

REKLAMA
REKLAMA

 V.Gapšys komentavo 44 parlamentarų pasirašytą nepasitikėjimo juo pareiškimą ir koalicijos partnerių socialdemokratų raginimą trauktis iš posto: „Opozicija turi teisę surinkti parašus, jie tai padarė“.

REKLAMA

 Pasak Seimo pirmininko pavaduotojo, nepasitikėjimas bus teikiamas svarstytii plenariniame posėdyje – tada jis atsakysiąs į interpeliacijos klausimus. Kaip teigė V. Gapšys, jo žiniomis, interpeliacijos kol kas nepasirašė nė vienas koalicijos frakcijoms priklausantis Seimo narys.

 Seimo pirmininko pavaduotojas neigė, kad esama trinties tarp jo ir parlamento vadovo Vydo Gedvilo: „Su Seimo pirmininku sutariame kuo puikiausiai.“ Pasak V.Gapšio, esama darbų pasidalijimo: jis esąs atsakingas už Seimo sesijos darbų programos vykdymą, o V.Gedvilas daugiau rūpinasi Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai reikalais.

REKLAMA
REKLAMA

 Tačiau V.Gapšys išsakė ir tokį dalyką: „Partijos vidaus reikalas yra apsispręsti, ką deleguoti į vieną ar kitą poziciją. Dabar yra deleguotas Vydas Gedvilas. Ateityje, jeigu pasikeis politinė situacija ir reikės perdėlioti pozicijas, kad kitas asmuo būtų deleguotas – ar tai Vytautas Gapšys, ar kitas asmuo, gali būti ir kitaip perdėliota.“

Pasak Seimo pirmininko pavaduotojo, partijai skirta 1,7 mln. litų valstybės parama nekelia jokių abejonių teisės požiūriu.

V.Gapšys komentavo Artūro Paulausko ir Šarūno Biručio kandidatūras, kurios minimos tarp Darbo (leiboristų) partijos kandidatų būsimuose prezidento rinkimuose: „Rinkimų kampanija dar nėra prasidėjusi, ir kas gaus daugiausiai balsų – paaiškės tik balsavimo dieną. Todėl nereikėtų nuvertinti vieno ar kito kandidato – Šarūnas Birutis irgi yra patyręs politikas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak V.Gapšio, partija iškėlė 9 kandidatus. Dalis jų atsisakė kandidatuoti. „Likus dviem kandidatams, partija atsirinks vieną, už kurį agituos, kurį siūlys rinkėjams palaikyti prezidento rinkimuose“, – sakė V.Gapšys. Jis atmetė galimybę, kad partija neiškeltų savo kandidato ir rinkimuose paremtų dabartinės prezidentės Dalios Grybauskaitės kandidatūrą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų