REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aurelija Malakauskaitė, Reda Gilytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Nors premjeras Algirdas Butkevičius tikina prezidentę informavęs apie visą derybų su dujų tiekėjo „Gazprom“ eigą, esą derybose nuolaidų dujų tiekėjams nežadama, tačiau, pasak energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus, su „Gazprom“ kalbama ir apie nuolaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Algirdas Butkevičius tikina, kad Lietuva tikrai neketina atsiimti ieškinio Stokholmo arbitražui ar daryti kitų nuolaidų dujų koncernui „Gazprom“. Susirūpinimą, kad derybose su Rusijos dujų milžine nebūtų daroma nuolaidų, ne visai atitinkančių Lietuvos interesus, pirmadienį išreiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė, esą gavusi apie jas per mažai informacijos. „Gazprom“ vadovas penktadienį Vilniuje žadėjo sumažinti dujų kainą Lietuvai, jei bus deramasi dėl viso komplekso koncerną dominančių klausimų – tarp jų ir arbitražo bylos bei „Gazpromui“ priklausančių perdavimo tinklo operatorės „Amber grid“ akcijų išpirkimo. Premjeras sako prezidentę informavęs apie visą derybų eigą, esą derybose nuolaidų dujų tiekėjams nežadama. Tačiau, pasak energetikos ministro, su „Gazprom“ kalbama ir apie nuolaidas.

REKLAMA

„Prieš susitikimą su „Gazprom“ raštiškai buvo išsiųsta informacija, apie ką bus kalbama. Po sutikimo su „Gazprom“ telefonu paskambinau prezidentei ir informavau. Dabar, kada „Gazprom“ raštiškai atsiųs savo pasiūlymus, jie irgi bus pateikti. Teisingai, dar susitikau pirmadienį ir irgi apie tai kalbėjau, o ta pažyma, kurią ji perdavė be jokių parašų, ji prasilenkia su tikrove, kas buvo kalbama derybų metu. Jokių nuolaidų nėra, nežinau, kelintą kartą aš jums kalbu. Mes išsakėme savo poziciją, kad mūsų klausimai suderinti su Europos Komisija, kad mes galime derėtis tokiais ir tokiais klausimais, neperžengdami trečiojo energetikos paketo rėmų. Ir taip pat negali būti kalbama apie Stokholmo arbitražą“, – kalbėjo premjeras A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Dirbame tam, kad turėtume geresnes konkurencines sąlygas mūsų valstybei . Ir darome tai taip, kad geriausiai atitiktume Lietuvos ir visų gyventojų interesus“, – sakė energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

Paklaustas, ar yra deramasi dėl tam tikrų nuolaidų „Gazprom“, atsakė teigiamai, tačiau plačiau komentuoti atsisakė.

„Be abejo. [Kokios tai galėtų būti nuolaidos?] Kol kas to negalime komentuoti. Kai galėsime tai padaryti, apie tai informuosime visuomenę“, – aiškino J. Neverovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų