REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  Argentinos sostinėje vykstančiame Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) posėdyje slaptu balsavimu sekmadienį nutarta, jog 25 sporto šakų 2020 metų vasaros olimpinėse žaidynėse Japonijos sostinėje Tokijuje vietą išsaugojo imtynės.

REKLAMA
REKLAMA

Be imtynių, tapti olimpine sporto šaka 2020 metais dar pretendavo skvošas (sieninis) ir beisbolas-softbolas.

REKLAMA

Imtynes, kurios žaidynių programoje buvo nuo antikos laikų, šių metų vasario mėnesį IOC pasiūlė išbraukti iš 2020 metų olimpiados programos.

Tačiau sekmadienio balsavime imtynių sporto šaka buvo sugrąžinta į vasaros olimpinių žaidynių programą.

Už imtynių įtraukimą į žaidynių programą balsavo 49 delegatai iš 95. Beisbolo-softbolo sporto šaką palaikė 24 IOC delegatai, o skvošą - 22.

"Noriu nuoširdžiai padėkoti kiekvienam IOC nariui, kuris balsavo už imtynes olimpiadoje",- pasitenkinimo neslėpė Tarptautinės imtynių federacijos (FILA) prezidentas Nenadas Lalovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Beisbolas ir softbolas olimpiadoje paskutinį kartą buvo 2008 metais Pekine (Kinija), o jau trečią kartą nesėkmingai bando patekti į žaidynės. Du ankstesni nesėkmingi bandymai buvo 2005 ir 2009 metais.

Imtynėms laimėjus sekmadienio balsavimą, ši sporto šaka bus ir 2024 metų olimpiadoje.

IOC sesijos darbe Buenos Airėse dalyvauja ir LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų