REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienio popietę prie Rusijos Federacijos ambasados Vilniuje rinkosi protestuotojai, kurie pasisakė prieš neseniai Vladimiro Putino pasirašytą įstatymą, kuris, anot LGBT bendruomenės, yra homofobiškas.

Anot protesto akcijos organizatorių, renginys skirtas išreikšti nepritarimą Rusijos Federacijos parlamento priimtai Vaikų apsaugos nuo informacijos, kenkiančios jų sveikatai ir vystymuisi, įstatymo pataisai, kuria, anot iniciatyvos autorių, šiurkščiai pažeidžiamos tarptautiniuose žmogaus teisių dokumentuose įtvirtintos teisės ir laisvės laisvai laikytis savo įsitikinimų ir juos reikšti. „Pabrėžtina, kad ši teisė apima laisvę turėti savo nuomonę ir ieškoti informacijos bei idėjų, jas gauti ir skleisti visokiomis priemonėmis. Rusijos Federacijoje įsigaliojusi minėto įstatymo pataisa draudžia tarp nepilnamečių skleisti informaciją apie santykius, išeinančius už tradicinių seksualinių santykių ribų. Dėl šios įstatymo pataisos Rusijos viešoji erdvė bus cenzūruojama, nebus galima laisvai šnekėti apie homoseksualumą, biseksualumą, transseksualumą ir pan.,“ – buvo teigiama kvietime.

Į protesto akciją atėjo ne tik LGBT bendruomenės nariai, bet ir su savo bendraminčiais atvyko buvęs Seimo narys Vytautas Šustauskas, tačiau viena renginio viešnia visus itin intrigavo – tai žinoma erotinio masažo specialistė Rūta Pranckūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Plastinių operacinių rekordininke tituluojama moteris liko ištikimą savo stiliui – į renginį atėjo vilkėdama ilgaausius batus ir odinį paltą. Iš pradžių R. Pranckūnaitė elgėsi labai santūriai ir su žiniasklaida bendrauti atsisakė.

REKLAMA

Moteris teigė, kad atėjo protestuoti prieš protestuojančius ir ji pasisakanti už tradicinę meilę ir tradicinę šeimą. Policijos pareigūnų paprašyta pasitraukti toliau nuo LGBT aktyvistų moteris tai ir padarė ir toliau renginį stebėjo prie V. Šustausko ir jo bendraminčių.

Tiesa, praskleidusi savo paltą R. Pranckūnaitė fotografams ir operatoriams parodė užrašą ant šlaunies, kur juodu flomasteriu buvo parašyta „aš už tradicinę meilę“.

Erotinio masažo specialiste save laikanti moteris buvo ne kartą sulaikyta už vertimąsi prostituciją. Pati moteris bendraudama su žurnalistais neslėpė, kad jos teikiamos paslaugos apima kur kas daugiau nei tik masažas.

REKLAMA
REKLAMA

P. Gražulis ateiti nepanoro

Gėjų eitynėse pasižymėjęs Seimo narys Petras Gražulis nenustebo išgirdęs, apie ką jo norima pasiteirauti, teigė apie būsimą renginį žinantis, bet dalyvauti nesiruošiantis: „Situacija man žinoma. Tik įdomu, kodėl jie renkasi Jakšto gatvėje, jei leidimas rengti renginį gautas prie Rusijos ambasados? Jiems viskas galima, šita kasta neliečiama, jie gali daryti, ką panorėję, jie aukščiau įstatymo...“ Politikas teigė, kad renginyje dalyvauti nesiruošia: „Ilgai mąsčiau, bet manau, kad Rusijos pareigūnai mokės apsiginti nuo homoseksualų išpuolių“.

Taip pat buvo skelbta, kad rugsėjo 8 dieną panašūs mitingai, protestai prieš šią įstatymo pataisą vyks įvairių šalių miestuose: Helsinkyje, Paryžiuje, Berlyne, Madride, Vienoje, Stokholme, Dubline, Niujorke, Londone, San Fransiske, Sidnėjuje, Romoje ir kitur. Renginį palaiko tarptautinė nevyriausybinė organizacija „Amnesty International“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įstatymas tapo grėsme olimpiadai

Homoseksualų bendruomenės nepasitenkinimą sukėlęs įstatymas – Rusijoje jau priimtas, tiesa, būta bandymų būtent dėl tokio politikų sprendimo boikotuoti ir Sočio olimpines žaidynes.

Rusijos prezidento Valdimiro Putino retorika švelnėja, tai buvo akivaizdu viename prezidento interviu Rusijos televizijoje: "Mes neturime įstatymų, nukreiptų prieš netradicinės lytinės orientacijos asmenis. Jūs milijonams žiūrovų tarsi sukuriate iliuziją, kad mes turime tokių įstatymų, o Rusijoje tokių įstatymų nėra", - sakė V.Putinas.

"Rusijoje yra priimtas įstatymas dėl netradicinės lytinės orientacijos propagandos tarp nepilnamečių uždraudimo, tai, pirma, visiškai skirtingi dalykai, - tęsė jis. - Antra, mes matome, kad bandoma kažkaip diskredituoti būsimų olimpinių žaidynių organizavimą, taip pat ir pagal šį požymį. Ir, deja, mes matome tuos bandymus, taip pat ir iš Jungtinių Valstijų". Įstatymas dėl gėjų "propagandos" uždraudimo, kurį V.Putinas pasirašė anksčiau šiais metais, išprovokavo raginimus boikotuoti Sočio žaidynes arba surengti 2014-ųjų žiemos olimpiadą ne Rusijoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų