• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Latte“ kavos menas pastaraisiais metais labai išpopuliarėjo ir vis daugiau talentingų baristų ima naudoti pieno putą kaip miniatiūrinę drobę savo piešiniams. Bet Japonijoje gyvenantis Kohei’us Matsuno’as šį meną pakelia į visai naują lygį – jis kuria 3D „Latte“ kūrinius, praneša odditycentral.com.

REKLAMA
REKLAMA

K. Matsuno dirbo restorane Osakoje ir stebindavo savo darbais klientus. Tačiau jis pastebėjo, kad klientai įprastais piešiniais jau nebesižavi ir nusprendė sukurti ką nors naujo. Pamažu jis tapo tradicinio Japonijos kraštovaizdžio, populiarių mangos ir realistinių portretų iš pieno putos kūrėju. Tačiau jis nuolat jautėsi suvaržytas horizontalaus pieno putos paviršiaus. Kad būtų dar įdomiau, K. Matsuno ėmė naudoti didelius kiekius pieno putos ir iš jos kurti įvairiausias, mielas 3D formas, kurias dar ir dekorupodavo (dažniausiai dantų krapštuko pagalba). Tai padėjo K. Matsuno tapti vienu populiariausių “Latte” menininkų Japonijoje.

REKLAMA

K. Matsuno apibūdina savo meną kaip “lenktynes su laiku”. Jis pradeda kūrybinį procesą paruošdamas didesnį kiekį pieno putų nei įprastai reikia “Latte” menui. Tada jis greit jas supila į puodelį ir pradeda jas formuoti – jis turi tik penkias minutes, kol puta, o kartu ir meno kūrinys, ims nykti. Tai dar viena priežastis, kodėl šis menas turi būti toks paprastas, koks tik gali būti. Be to, pasak menininko, klientai kur kas labiau žavisi jo paprastais, o ne sudėtingais darbais.

Vienintelė menininko klientams kylanti problema yra ta, jog šios kavos yra per gražios vartojimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų