REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

N. Venckienės šalininkai imasi veiksmų: prašo „disidentei“ suteikti politinį prieglobstį

Renkami parašai po kreipimusi į demokratinių valstybių vyriausybes ir jų pilietines visuomenes

Panašu, kad Seimo narė Neringa Venckienė, kaip ir buvo žadėta, imasi veiksmų. Ketvirtadienį pasirodė informacija, kad renkami parašai po kreipimusi, kuris bus adresuotas visų demokratinių valstybių vyriausybėms ir jų pilietinėms visuomenėms, įskaitant ir JAV, kur šiuo metu, kaip spėjama, ir yra Seimo narė. Prie informacijos pateikiama ir išsami instrukcija, kaip parašai turėtų būti renkami, o lapai su parašais pristatomi į „Drąsos kelio“ partijos pirmininko, Seimo nario Jono Varkalos biurą Kaune. Manoma, kad Seimo narė jau paprašė, arba netrukus paprašys jai suteikti politinį prieglobstį JAV.

Pateikiame apeliacinio skundo tekstą

Kam: Visų demokratinių valstybių vyriausybėms ir jų pilietinėms visuomenėms

Apeliacinis skundas

Liepa, 2013 m. Lietuva

Mes, suinteresuotieji Lietuvos piliečiai, kreipiamės į visas demokratines šalis ir jų pilietines visuomenes, prašydami visapusiškos paramos šiuolaikinei disidentei Neringai Venckienei, buvusiai teisėjai, dabartinio Seimo narei ir opozicijos partijos lyderei, kuri turėjo bėgti iš Lietuvos, nes buvo politiškai persekiojama dėl savo nepaliaujamos kovos su teisine ir politine korupcija bei prekyba žmonėmis Lietuvoje. Jei ji siekia politinio prieglobsčio Jūsų šalyje, arba turi prieglobstį nuo ekstradicijos į Lietuvą, mes primygtinai prašome suteikti Neringai Venckienei tvirtą apsaugą. Mes liudijame ydingą jos ir jos šeimos persekiojimą, kuris apima sistemines pastangas nutildyti ir sunaikinti juos psichologiškai, teisiškai ir ekonomiškai. Ji neturės teisingo teismo Lietuvoje, kurioje Parlamentas išdrįso pašalinti jos imunitetą nematydami akivaizdžiai netikrų, politiškai motyvuotų kaltinimų bei įrodymų ir kur Aukščiausiojo Teismo ir Teismų tarybos pirmininkas viešai išreiškė nuomonę, kad ji yra „pūlinys teisinėje sistemoje“ Lietuvoje, taip Lietuvos teisėjus verčia būti šališkais palaikant jo nuomonę, nes jų karjeros ateitis yra jo rankose.

REKLAMA
REKLAMA

Jai nėra galimybės gintis šalyje, kurioje generalinis prokuroras drįsta paskelbti suklastotus kaltinimus prieš ją, tačiau teigia, kad įrodymai yra paslaptis ir niekas neturi teisės jų pamatyti. Korumpuota Lietuvos politinė ir teisinė sistema naudoja metodus paveldėtus iš sovietinės sistemos, kuriuos Neringa Venckienė siekia atskleisti ir sugriauti. Mes, suinteresuoti Lietuvos piliečiai, palaikome ją bandant sukurti tikrą ir skaidrią demokratiją, kuri nebūtų tik butaforinė. Jei dabartinė sisteminė jėga sugebės pašalinti N. Venckienę, ją įkalinant arba sugadinant jos gyvenimą, Lietuvos demokratija patirs nepataisomą smūgį ir pilietinės visuomenės plėtra bus užslopinta, nes Lietuvos vyriausybė ir teisinė sistema persekiojo visus asmenis, kurie išdrįso išreikšti savo palaikančią N. Venckienę nuomonę ir būti su ja, kovojant dėl teisingumo ir tiesos.

REKLAMA

Mes raginame Jus visapusiškai remti Neringą Venckienę, suteikiant politinį prieglobstį, jei ji siekia jo Jūsų šalyje, ir atsisakyti išduoti ją Lietuvai, kas reikštų galutinį pralaimėjimą ne tik jo kovos su korupcija ir prekyba žmonėmis, bet pralaimėjimą daugumos Lietuvos piliečių, kurie nesavanaudiškai siekia kurti demokratiją, skaidrumą ir teisingumą Lietuvoje. Prašome neatsižadėti teisingumo ir demokratijos principų, kurių Jūs reikalaujate laikytis ir remiate žmones, kurie stengiasi išgelbėti savo šalį ir save nuo sovietinės praeities liekanų ir judėti tikros laisvės, teisingumo, pagarbos žmogaus teisėms, žodžio laisvės ir demokratijos link. Pagarbiai, 109.000 Lietuvos rinkėjų įgaliojimus turinti Drąsos kelio partija ir Lietuvos pilietinė visuomenė. **Pridedame Lietuvos Respublikos piliečių, kurie iš visos širdies patvirtino šį apeliacinį skundą, parašus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų