REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Islamo bendradarbiavimo organizacija (IBO) trečiadienį pasmerkė dujų ataką Sirijoje ir apkaltino dėl jos šios šalies vyriausybę bei paragino atsakyti į tai „ryžtingais veiksmais“.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia pasaulyje musulmoniškų valstybių organizacija „pabrėžė, jog reikia laikyti Sirijos vyriausybę teisiškai ir morališkai atsakingą už šį siaubingą nusikaltimą ir patraukti kaltuosius teismo atsakomybėn“.

REKLAMA

IBO paragino JT Saugumo Tarybą „vykdyti savo pareigą – užtikrinti tarptautinį saugumą ir stabilumą, užėmus vieningą poziciją prieš žvėrišką nusikaltimą ir jo vykdytojus“.

„Ši ataka yra baisus visų religinių ir moralinių vertybių įžeidimas ir įžūlus tarptautinės teisės ir normų nepaisymas, visa tai reikalauja ryžtingų veiksmų“, – sakoma IBO pareiškime.

IBO vadovas Ekmeleddinas Ihsanoglu (Ekmeledinas Ichsanohlu) pasakė esąs „įsitikinęs, kad reikia nedelsiant parengti politinį sprendimą ištraukti Siriją iš šios kruvinos krizės, atkurti taiką ir saugumą šioje šalyje“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų