• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija pastebi, kad pagrindinė smurto artimoje aplinkoje priežastis – alkoholis, pakeičiantis cheminę kraujo sudėtį bei smegenų veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokiems žmonėms atrodo, kad išgėrę jie viską gali, jaučiasi aukščiau visų. Tiems, kam alkoholis sukelia agresiją, yra baisiausia, nes tuomet jie nesupranta, ką daro. O , dažniausiai, ir neprisimena“, - dalijasi patirtimi psichologas Andrius Kaluginas.

REKLAMA

Pasak jo, asmenys, išgėrę pakėlę ranką prieš artimą, kitą dieną dažnai neprisimena, ką kalbėjo ir ką darė: „Blogiausiai, kad jie nejaučia kaltės ir tikina, kad per mažai „davė į galvą“.

Alkoholio negalintys atsisakyti asmenys būdami neapsvaigę yra nagingi, gali atlikti daugybę darbų, tačiau alkoholis griauna jų gyvenimus.

„Kasdien mano vyras išgerdavo alaus. Vos išgęręs kelis litrus pasikeisdavo. Retai, kada vakarais galėjau ramiai užsiimti savo darbais, pailsėti. Kol vyras miegodavo po eilinės porcijos, kažką galėjau nuveikti, tačiau šiam pabudus prasidėdavo košmarai – vyras imdavo rėkti, imdavo gainiotis po butą“, - pasakojo portalui Balsas.lt A. Kalugino pacientė Rita.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris sakė kelis kartus slėpėsi balkone, tačiau ir ten praievių akivaizdoje vyras ją mušdavo. Kai Rita sumanė perrišti balkono rankeną skarą ir ją laikė, kad vyras neįeitų į balkoną, šis supjaustė kelias skaras ir šalikus. Po šių įvykių moteris palikdavo langą uždarytą taip, kad galėtų iš balkono patekti į kambarį.

Pasprukusi galėjo uždaryti vyrą balkone, tačiau šis kartą išdaužė stiklą ir atsidarė duris.

„Tada man buvo riesta. Buvau mėlyna. Vyras mušė per galvą, šonus, pataikė į širdies sritį, atmušė kepenis. Kartą smogė per klubo sąnąrį, tad sunkai ėjau“, - košmarą prisimena Rita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak moters, ji nuolat būdavo nusėta mėlynių ir net vasarą vilkėjo pėdkelnes ir palaidines ilgomis rankovėmis.

Moteris kelis kartus kvietė policiją, tačiau šie atvykę žibintuvėliu švietė į veidą ir klausdavo „Na, kas yra?“.

Vyras tikino esąs kariškis, o pareigūnai net nesugebėdavo atpažinti, ar jis yra girtas.

„Toks košmaras truko kelis metus, kol vieną dieną sutikau pažįstamą iš kitos šalies. Dabar gyvenu kaip inkstas taukuose, pamiršau, ką reiškia bijoti, nuolat skolintis pinigų, kęsti rūkalų kvapą, pirkti rytais alų“, - džiaugiasi Rita.

Moteris teigia pirmą kartą gyvenime po ilgų metu mieganti taip, kad net patrankos negalėtų prikelti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų