REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltijos kelio minėjimo išvakarėse latviai, lietuviai ir estai kviečiami dar kartą šventiškai susikibti rankomis, šį kartą – socialinėje žiniasklaidoje. Interaktyviame interneto tinklalapyje www.thebalticway.eu bus bandoma dar kartą atkurti šį istorinį įvykį, prisimenant nemirtingas laisvės ir bendrų tikslų idėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai, latviai, estai ir visi kiti pasaulio gyventojai, neabejingi Baltijos kelio idėjai, kviečiami virtualiame socialinės žiniasklaidos žemėlapyje, atkarpoje nuo Talino iki Vilniaus, „užimti“ simbolines Baltijos kelio dalyvių pozicijas. Tokiu būdu iš naujo bus atkurtos vietos, kuriose prieš 24 metus būrėsi Baltijos kelią apjungę žmonės. Kadangi jaunoji karta apie Baltijos kelią daugiausiai yra girdėjusi tik iš savo tėvų, ši iniciatyva kartu suteiks ir galimybę parodyti pasauliui, kad nemirtingos Baltijos šalių idėjos vis dar egzistuoja.

REKLAMA

1989 m. rugpjūčio 23 d. beveik du milijonai žmonių iš trijų Baltijos valstybių susikibo rankomis, taikiai demonstruodami laisvės idėją – tai tapo unikaliu vienybės ženklu, siekiant atkurti Baltijos valstybių nepriklausomybę 1991 metais. Baltijos kelią stebėjo didžiausios žiniasklaidos agentūros ir reporteriai iš viso pasaulio, tai buvo gyvas vienybės paminklas laisvės vardan.

Socialinės žiniasklaidos kampanijos tikslas – atgaivinti emocijas, 1989-ųjų vasarą lydėjusias Baltijos kelio dalyvius. Jungdamiesi prie šio projekto, jaunosios kartos atstovai turi galimybę ne tik sudalyvauti iš naujo atkurtame istoriniame Baltijos valstybių įvykyje, bet ir tokiu būdu padėkoti savo tėvams, seneliams, broliams ir seserims, kurie prieš 24 metus stovėdami Baltijos kelyje gynė savo laisvės idėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Internetiniame tinklalapyje www.thebalticway.eu kiekvienas gali prisijungti prie virtualios demonstracijos ir žemėlapyje iš naujo žengti buvusiu 600 km ilgio Baltijos keliu. Penktadienio naktį šis kelias bus užbaigtas ir įrašytas į istoriją.

Artėjant prie istorinės rugpjūčio 23 d., visą šią savaitę socialinės žiniasklaidos vartotojai Twitter, Facebook ir Draugiem.lv prieigose kviečiami sekti nuolat atnaujinamus faktus, nuotraukas ir citatas iš Baltijos kelio. Diskusijoms socialinėje žiniasklaidoje galima naudoti grotelių simbolį #BalticWay.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų