REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę kompanija „OCZ Technology“ pranešė, kad išplatino obligacijų, kurių dėka ketina pasiskolinti apie $13 mln. Už jas kasmet bus mokamos 9% palūkanos, o po metų obligacijas bus galima konvertuoti į akcijas po $1,70 už vieną vienetą. Papildomi garantiniai popieriai leis obligacijų savininkams po penkerių metų įsigyti „OCZ“ akcijų po $0,75 už vienetą. Kam gi prireikė tokių įdomių priemonių?

REKLAMA
REKLAMA

Gautas lėšas kompanija „OCZ“ ketina nukreipti tolimesnei verslo transformacijai, tačiau atsisakyti verslo ir vartotojų segmentams skirtų „SSD“ kaupiklių gamybos ji neketina. Dar vienu momentu tapo žinia, kad kompanijos finansiniu konsultantu tapo „Deutsche Bank Securities“, kuri padės ieškoti „strateginių alternatyvų“.

REKLAMA

Panašūs finansiniai konsultantai jau ištisus metus bando surasti pirkėjų, kurie įsigytų kompaniją „BlackBerry“ su visu jos turtu. Vis tik ką tokiomis priemonėmis ketina pasiekti „OCZ“, kompanijos vadovybė neišduoda, tačiau jei ji bijotų, kad ją nupirks, nesiskolintų pinigų, už kuriuos vėliau atiduotų savo akcijų dalį. Neatmetama galimybė, kad „OCZ“ bus parduota kam nors iš stambių „SSD“ rinkos žaidėjų – šioje rinkoje „stambėjimo“ procesas tik prasidėjo, tuo tarpu kietų diskų ir operatyvios atminties rinkoje mes jau seniai stebime oligopoliją, kuriai karteliniai susitarimai ranka pasiekiami.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau buvo manoma, kad „OCZ“ į savo rankas nori perimti kompanija „Seagate“, tačiau sandoris taip ir neįvyko. Antra vertus, oficialiai panašių pareiškimų nė viena iš pusių nedemonstravo, todėl kalbėti apie sandorio nutrūkimą nekorektiška. Pažiūrėsime, ar „OCZ“ sugebės išgyventi kaip savarankiška kompanija  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų