REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Visų pirma euro įvedimas prives prie kainų kilimo ir žmonių pragyvenimo lygio sumažinimo. Mes galime tapti ekonominės situacijos euro zonoje įkaitais“, – perspėjo Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vadovas Valdemaras Tomaševskis, trečiadienį kalbėdamas spaudos konferencijoje „Politinės aktualijos ir žiniasklaidos priemonių dezinformacija“, kurios metu daugiausiai dėmesio skyrė žiniasklaidos kritikai bei aiškinimams apie provokacijas, nukreiptas prieš jo partiją.

REKLAMA
REKLAMA

LLRA, jo teigimu, nepalaiko euro skuboto įvedimo, nes lietuviams esą gali tekti primokėti Kiprui ir kitoms finansų susitvarkyti nesugebančioms šalims. Kaip pabrėžia V. Tomaševskis, Europos Sąjungoje yra dar 11 euro neturinčių šalių ir Lietuvai nenutiks nieko baisaus, jeigu ji bendrą valiutą įsives paskutinė.

REKLAMA

„Dėl referendumo šiandien situacija aiški – kadangi dauguma gyventojų nepalaiko euro įvedimo, nėra reikalo net jį rengti. Vėliau, kai visuomenės nuomonė keisis, galėsime apie tai kalbėti“, – sakė V. Tomaševskis.

Valdančiajai koalicijai priklausanti partija Tvarka ir teisingumas neseniai paskelbė sieksianti referendumo dėl euro įvedimo, tačiau koalicijos branduolį sudarantys socialdemokratai smerkia tokį sumanymą.

Vyriausybės programoje tarp neatidėliotinų veiklos prioritetų yra įvardijamas Lietuvos „pasirengimas įsivesti bendrąją Europos valiutą eurą ir tapti visateise euro zonos nare“. Ministrų kabinetas iškėlė tikslą į euro zoną įstoti 2015 metais.  

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų