REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sumanę kam nors atkeršyti ar pasityčioti, tautiečiai pasitelkia virves, skruzdėles, peilius bei lytinę prievartą.

Šiaulių rajono policija tiria neeilinį įvykį – keršydami už pensininko sumušimą bei apiplėšimą, du jauni vyrai pririšę už kojos prie lengvojo automobilio tampė kaimo banditėlį vieškeliu.

Istorijos pradžia – banali. Tvankią liepos 17 dieną Šiaulių rajone, tarp Meškuičių ir Naisių kaimų, pamiškėje, daugiavaikėje šeimoje gyvenantis 20 metų A. P. labai ištroško, todėl užsuko pas pažįstamą 70 metų pensininką ir paprašė atsigerti. Bet geriau būtų išgerti. A. P. pas šį pensininką lankydavosi dažnokai. Kartais su broliu seneliui iš parduotuvės parnešdavo buteliuką, už tai gaudami išgerti.

Tądien namo šeimininkas gaivinosi alumi, kurio mielai pasiūlė jaunajam svečiui. Tačiau kai šis išmaukė kelias stiklinaites, nutiko bėda. Karštis su alum vyrukui visiškai aptemdė ir taip ne itin išlavintą protelį. Apgirtęs A. P. smogė pensininkui į tarpuakį – senukas net susmuko ant grindų. Po to mušeika pagrobė vaišintojo piniginę, kurioje buvo 700 litų grynaisiais bei plastikinė banko kortelė ir pabėgo.

REKLAMA
REKLAMA

Bausmė už smurtą

Pagrobtų pinigų plėšikėliui buvo maža, jis bankomate paėmė dar 320 litų. Tai padaryti nebuvo sunku, nes anksčiau pensininkas, siųsdamas tą patį savo „draugą“ parnešti butelį, kartais duodavo tą pačią banko kortelę ir pasakydavo PIN kodą.

REKLAMA

Sužinoję apie akiplėšišką nusikaltimą, du kaimo vyrai nutarė A. P. pamokyti. Važiuodami automobiliu jie pastebėjo A. P. išlendantį iš miško ir sustoję pasisiūlė pavėžėti. Kelyje Meškuičiai-Naisiai vyrai A. P. išsodino ir, už kojų pririšę prie automobilio tempimo kablio, patampė dulkėtu vieškeliu. Paleistas A. P. kreipėsi į medikus, kurie, nustatę kojos sumušimą, paskyrė ambulatorinį gydymą ir pranešė policijai.

Šiuo metu teismo laukia visi 3 šios istorijos dalyviai. Šlubuojantis A. P. suimtas ir bus teisiamas už plėšimą, o jo laisvėje likę „baudėjai“ – už savivaliavimą bei sužalojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Užtampytas negyvai

Tai jau nebe pirmas nuotykis, kai vyrai tampo gyvą žmogų automobiliu. Kartais tai baigiasi tragiškai, kaip nutiko Jovaruose (Pakruojo raj.). 2008-ųjų kovo 30-ąją, sekmadienį, girti Nidas Bučnys (34 m.) ir Dinas Dumbris (28 m.) automobiliu „Audi-100“ trankėsi Pakruojo po apylinkes.

Pamatę einantį pažįstamą 23 metų Evaldą R., linksmuoliai stabtelėjo ir pakvietė kartu išgerti. Tačiau iš tikro teistiems „kaimo ereliams“ Nidui su Dinu Evaldas buvo reikalingas ne kaip sugėrovas, o energijai išlieti bei patyčioms.

Neva už tai, kad vyrukas kažkada neatsiliepė telefonu, Evaldas buvo sumuštas ir bagažinėje nuvežtas į dykvietę prie senos Pakruojo geležinkelio atšakos. Čia N. Bučnys su D. Dumbriu toliau girtavo ir mušė jauną vyra, kurį galiausiai pririšo už kojų prie automobilio ir žvengdami iš savo šaunumo suko ratus po betonuotą aikštelę, mašiną vilkdami gyvą rėkiantį žmogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tris savaites pragulėjęs ligoninėje Evaldas dėl galvos traumos mirė, o N. Bučnys su D. Dumbriu nuteisti kalėti 13 ir 11 metų.

Pasamdė žagintoją

Žmogų tampyti automobiliu – žiauru ir banalu. Mūsų tautiečiai moka tyčiotis kur kas subtiliau ir rafinuočiau. Pačios ciniškiausios patyčios beveik visada susijusios su „antru galu“.

Pavyzdžiui, moterų išduoti kavalieriai lyg susitarę internete paskleidžia melagingą informaciją, kad buvusi mylimoji – klientų ieškanti pigi prostitutė. Tokių nedorėlių policija vien Lietuvoje nubaudusi dešimtis.

Jaunutės merginos draugėms už apkalbas apie lytinius santykius keršija kažkodėl užsiundydamos žagintojus, kaip ne itin seniai nutiko Vilniuje.

REKLAMA

Penkiolikmetė sostinės moksleivė už apkalbas, kad ji turėjo lytinių santykių su jos buvusiu draugu, trylikametę įviliojo į pasalą. Įgrūsta į automobilį trylikametė buvo perduota 3 kartus už vagystes teistam septyniolikmečiui, su kuriuo iš anksto buvo sutarta, kad jis už atlygį – mobilaus ryšio telefoną – ilgaliežuvę skaudžiai nubaus, tai yra išžagins. Nubaudė skaudžiai visomis prasmėmis, nes trylikametė, paaiškėjo, buvo dar nekalta. Žagintojas nuteistas kalėti 4 metus, o bausmės organizatorė – lygtinai.

Žmogžudystė buteliu

Dar populiarios patyčios, kurių metu moterims į lyties organus, o vyrams – į išangę įkišama kokių nors daiktų. Ne kartą rašyta apie merginas ir moteris, kurias išprievartavę žagintojai įgrūdo medgalių, daržovių, namų apyvokos daiktų, net baterijų ar kankorėžių. Vyrai, turintieji polinkį į homoseksualumą arba mėgėjai pasikapstyti po svetimas išmatas, kitam vyrui paprastai bruka tik kėdės koją, šluotkotį arba... butelį.

REKLAMA

Vykdant tokias patyčias išradingumui nepralenkta trijulė iš Vilniaus: Kirilas Strekalovas (20 m.), Dmitrijus Zdancevičius (26 m.) bei Edvardas Veršelis (38 m.).

Pernai balandžio 16-osios vakarą Vilniuje savivaldybės socialiniame bute Karaliaučiaus gatvėje Kirilas, Dmitrijus ir Edvardas sumanė nubausti pedofilą R., atsėdėjusį 6 su puse metų už sugyventinės nepilnametės dukros išžaginimą.

Įsiveržusi į butą trijulė R., sumušė, po to numovė kelnes ir į išeinamąją angą sugrūdo valgomąjį šaukštą. Pamatę, kad šaukštą vyras išsitraukė, trijulė nutarė jam į vidų sugrūsti... tuščią degtinės butelį! Atleiskit, bet užpakalis – ne taros dėžė, įlindus kakliukui butelis įstrigo. Tuomet žvengdami žagintojai butelį tol stūmė kojomis, kol jis visas sulindo, išdraskydamas nelaimėlio vidurius ir sukeldamas vidinį kraujavimą bei didžiulį skausmą. Egzekucijos metu smurtautojai, negana to, ant savo iš skausmo alpstančios, kraujo klane susmukusios aukos dar ir šlapinosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus R. mirė, butelis buvo ištrauktas tik skrodimo metu. Na, o svetimų išangių mėgėjai pasodinti: K. Strekalovas su D. Zdancevičium – 14 metų, E. Veršelis – 9 metams.

Nuogas ant skruzdėlyno

Štai nenorintieji už išradingus kankinimus sėsti į kalėjimą auką neretai sodina ant skruzdėlyno. Žinoma, nuogu užpakaliu, prieš tai numovę kelnes, kaip tai prieš dvejus metus padarė Anglijoje gyvenantis radviliškietis. Grįžęs atostogų į gimtąjį miestą, jis su draugais gėrė alaus bare, į kurį cigarečių užsuko vietinis chuliganas, pravarde Baravykas. Sugėrovų išprovokuotas „anglas“ įgrūdo inkščiantį Baravyką į lengvojo automobilio bagažinę ir draugams nurodė vežti į Radviliškio pašonėje ošiantį Antaniškių mišką.

REKLAMA

Iškviesti policijos patruliai išvežtąjį rado surištą, nuogu pasturgaliu verkiantį ant skruzdėlyno.

Pernai vasarą 24 metų A. M. policijai pranešė, kad įtaria jog keleriais metais vyresnis pažįstamas Stasys K. pavogė jo žoliapjovę. Pastarasis nusprendė skundikui atkeršyti. Jaunesnio brolio Edmundo padedamas Stasys pasigavo A. M., miške jam liepė nusirengti ir nuogam atsisėsti ant skruzdėlyno. Auka broliams pakluso. Kai skruzdės gerai iškandžiojo pasturgalį Stasys A. M. mušė ir kitaip kankino.

S. K. nuteistas kalėti 1 metus ir 8 mėnesius. Vėliau teismas jį atleido nuo baudžiamosios atsakomybės, kaltinamajam ir nukentėjusiajam susitaikius.

Keistasis veterinaras

Sodinimas ant skruzdėlyno – menkniekis, palyginus su tuo, kokias patyčias sugėrovui sugalvojo persigėręs veterinaras iš Skuodo rajono Stasys Veselis. Jis savo bičiulį... iškastravo lyg kokį gyvulį. Sužalotasis mirė.

REKLAMA

Precedento neturinti istorija nutiko 2009-ųjų vasario 28-ąją rytą netoli Mosėdžio miestelio esančiame Tauzų kaime. Čia gyvenantis S. Veselis nuo ankstyvo ryto girtavo su savo pažįstamu 30 metų Artūru R.

Gerokai apspangęs veterinaras sugėrovui smogė kelis kartus į veidą, o paskui surišęs jo kojas atliko „operaciją“ – skutimosi peiliuku „Gillette“ be jokio nuskausminimo atvėrė sėklides ir išpjovęs išmetė visą jų turinį – vėliau įvykio vietą apžiūrėję policijos pareigūnai mėsgalius rado prie namo.

Pjūvių vietas S. Veselis apibarstė jodoformo milteliais, bet žaizdų neužsiuvo.

Smarkiai kraujuojantį vyrą sadistas paliko gulėti lovoje, o pats ramiai išėjo dirbti ūkio darbų. Tik praėjus pusdieniui jis grįžo namo. Radęs „pacientą“ mirusį, iškvietė medikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisme keistasis veterinaras porino, kad persigėręs Artūras R. esą pats pasiprašė iškastruojamas, operacijos metu jis gulėjęs ramiai.

Liudytojai S. Veselį apibūdino kaip gerą veterinarą ir malonų žmogų, tiesa, kol jis blaivus. Girtas S. Veselis tapdavo toks agresyvus, kad jo bijojusi motina išsikraustė gyventi pas kitą sūnų. Dabar mamai Stasio nebereiks baimintis 14 metų – tokia jam paskirta bausmė.

„Frankenšteino penis“

Patrakėliai kankinimo ir patyčių būdų sugalvoja tiek daug, kad visų laikraštyje neaprašysi. Tačiau jei reiktų rinkti ciniškiausią ir keisčiausią, „Akistata“, ko gero, pirmąją vietą skirtų vyriškų lyties organų pjaustytojams.

REKLAMA

Pasaulyje kasmet keli vyrai, žinoma, už mėginimą išžaginti ar paleistuvystę, netenka savo varpos ir kaskart apie tai parašo viso pasaulio spauda.

Bene pirmoji šią makabrišką lyties organų pjaustymo estafetę pradėjo JAV iki šiol gyventi buvusio jūrų pėstininko Džono Bobito žmona Lorena (g. 1970 m.). Lygiai prieš 20 metų, 1993-iųjų liepos pabaigoje, Lorena peiliu nurėžė savo miegančio vyro varpą keršydama už nesibaigiantį smurtą – Džonas žmoną ne tik nuolat žemino, mušdavo ir net prievartaudavo. Tačiau suimta ji teisintis pradėjo nuo to, kad Džonas savanaudis – visada baigia anksčiau nei ji spėja pajusti orgazmą.

7 valandas ginčijęsis teismo prisiekusieji Loreną pripažino buvus afekto būsenos, todėl nepakaltinama.

REKLAMA

Nurėžtą organą Dž. Bobitui pavyko prisiūti, Džonas tapo pasauline įžymybe. Nors šmaikštuoliai jį pravardžiuoja „Frankenšteino penis“, policijos vis tampomas Dž. Bobitas vėl buvo vedęs ir vėl mušė žmoną.

Sūnaus kerštas tėvui

Nors Lietuvos piliečių net 105 kartus mažiau nei JAV gyventojų, galime didžiuotis irgi turėdami savą „Frankenšteino penį“. Ir dar keisčiau atsiradusį nei Dž. Bobitas, nes vienu peilio šmaukštelėjimu mūsų tautietį belyčiu pavertė jo tikras sūnus!

Prieš keletą metų Klaipėdoje persigėręs pensininkas taip norėjo pasityčioti ir pažeminti savo 43 metų sūnų, kad nieko gudriau nesugalvojo kaip drėbti į akis, jog jis yra santykiavęs su sūnaus sugyventine.

REKLAMA
REKLAMA

Sūnui užvirė kraujas, jis puolė tėvui kuo žiauriau keršyti ir pažeminti. Vyrukas čiupo peilį, kuriuo nedvejodamas nurėžė tėvui varpą ir dar supjaustė sėklides – ranka nė nesudrebėjo.

Jei ne greitosios pagalbos medikai, nuvežę belytį vyrą Raudonojo kryžiaus ligoninės reanimacijos skyrių, jis būtų mirtinai nukraujavęs. Medikai išgelbėjo nelaimėlį nuo mirties, bet koks tolesnis jo likimas – nepranešama.

Sigitas STASAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų